Története legjobb eredményét érte el az éves egyesületi rangsorban a Mogyi-Bajai Judo Club. A bajaiak a 2017-es esztendő eredményei alapján az ötödik helyen zártak a több mint 120 klubot felvonultató pontversenyben.



Régiós edzést tartottak január 11-én, csütörtökön este a bajai klub edzőtermében. A kezdeményezést évekkel ezelőtt indították útjára: ennek keretében kéthetente több egyesület közösen készül a Vasvári Pál utcában. A régiós edzés legnagyobb előnye, hogy változatosságot tudnak csempészni a sportolók felkészülésébe.




„A judo partnerigényes sportág, a saját klubon belüli ellenfelek már nem tudnak sok meglepetést tartogatni a társaknak. Ezért született meg a gondolat, hogy kéthetente Baján találkoznak az egyesületek, hogy egy közös küzdelmi edzésen vegyenek részt – ismertette Hammer Erik, a Mogyi Bajai Judo Club edzője. – Négy-öt egyesület jelezte már a részvételét, ezt majd próbáljuk bővíteni a környező szerb egyesületekkel, akik közel vannak hozzánk, illetve az aradi csapattal. Bízom benne, hogy egyre inkább benépesedik majd a csarnok ezeken a küzdelmi edzéseken.”

A közös bemelegítést követően különböző küzdelmi feladatokat végeztek a judokák, mindenki a korosztályának és tudásának megfelelő ellenfelekkel mérte össze az erejét. A régiós edzés már tavaly is nagy népszerűségnek örvendett és várhatóan idén is sokan látogatják majd a tréningeket. A következő régiós edzés várhatóan két hét múlva lesz Baján, akkor a mostaninál nagyobb létszámmal számolnak a szervezők.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Bajai TV)