Az esztendő nem szűkölködött eredményekben: a Diósdi DSE versenyzői halmozták az érmeket a regionális, országos és nemzetközi versenyeken. „Ami a magyar bajnoki eredményeket illeti, tizenhárom egyéni és egy csapat bajnoki éremmel rekordévet zártunk.




Tavasszal az országos diákolimpiákon tíz érmet sikerült szereznünk.

Aranyérmes: Hajdu Ilang, Jüttner Janka
Ezüstérmes: Kovács Boglárka, Kisfaludi Eszter, Horváth Nándor
Bronzérmes: Büki Viktória, Riedl Dóra, Bodor Sára, Balog Bálint, Vargha Zsolt

Májusban és júniusban a nemzetközi porondon kellett szerepelnünk, ahol sportolóink szépen vették az akadályt. Az első megmérettetés Közép-Európa legnagyobb utánpótlás versenye volt a Budapest-kupa, ahol négy korosztályban 25 ország 205 klubjának 1543 versenyzője lépett tatamira. Büki Viktória és Kovács Boglárka felülkerekedett a gigászi mezőnyön és a dobogó legfelső fokára állhatott. Riedl Dóra és Horváth Nándor a pontszerző hetedik helyen végzett.




Büki Viktória, Gáspár Tibor, Kovács Boglárka


Június első hétvégéjén Győrben rendezték a serdülő korosztály legfontosabb versenyét az Európa Kupát, ahol öt versenyzőnk indulhatott. A bravúr nem maradt el. Hajdu Ilang és Kovács Boglárka bronzérmet szerzett. Bodor Sára ötödik, Riedl Dóra és Vargha Zsolt hetedik lett.

Az Európa Kupa után sem pihentünk. Egy héttel később már Grácban voltunk és ismét a nemzetközi mezőnyben küzdöttek érmekért sportolóink. Kovács Boglárka arany, Hajdu Ilang ezüst, Bodor Sebestyén és Dávid Éva bronzérmes lett.




Hajdu Ilang és Riedl Dóra


A nyarat sem töltöttük tétlenül. Az alapozó edzéseken és övvizsgákra való felkészülésen kívül két hetet Diósdon táboroztunk, majd augusztusban részt vettünk a bajai nemzetközi edzőtáborban. Versenyzőink itt több mint ötszáz sporttársukkal készülhettek együtt az őszi megmérettetésekre.

Ősszel újra indult az országjárás. Hétről-hétre, versenyről versenyre gyűjtöttük az eredményeket. Szeged, Paks, Eger, Budapest, Győr, Siklós, szinte az ország minden szegletében megfordultunk. Az év fő versenyei azonban a korosztályos magyar bajnokságok voltak.

Az idén négy új magyar bajnokot ünnepelhettünk. Büki Viktória már másodszor, Jüttner Janka, Kisfaludi Eszter és Révay Balázs előszőr hódította el ezt a címet. Ezüstérmet szerzett Bodor Sára, Kovács Boglárka, Kurdi Benedek és Gáspár Tibor. A bajnoki dobogó harmadik fokára állhatott Büki Viktória egy korosztállyal idősebbek között, Balog Bálint, Hajdu Ilang, Horváth Nándor és Vargha Zsolt.

Ötödik helyezett lett Baranyai Botond, Bodor Sebestyén, Dávid Éva, Hajdu Ilang (ifjúsági korosztályban). Hetedik helyezett lett Riedl Dóra (serdülő és ifjúsági korosztályban is) és Jüttner Ábel. A legfiatalabb versenyzők korosztályában (diák C, U11) az országos bajnokság legeredményesebb csapata voltunk.

Az idei bajnoki eredményeinkre serdülő lányaink tették fel a koronát az országos csapatbajnokságon. Egyesületünk történetében először tudott részt venni ezen a rangos eseményen és erős csapatunknak köszönhetően ezüstérmet szereztünk. A csapat tagjai: Molnár Ajsa (40 kg), Hajdu Ilang (44 kg), Alacsony Petra (48 kg), Büki Viktória és Riedl Dóra (52 kg), Bodor Sára (57 kg), Vass Eszter (63 kg), Dávid Éva (+63 kg).




A bajnoki ezüstérmes serdülő lánycsapat


Természetesen nem csak versenyeredményeinkre vagyunk büszkék. Az idén szeptemberben is sok ügyes és tehetséges fiatal csatlakozott hozzánk és szerette meg a judosportot. Decemberben részt vettek első kis versenyükön az általunk szervezett Mikulás-kupán, ahonnan természetesen mindenki éremmel és Mikulás ajándékkal tért haza.

Hamarosan eljön számukra az első övvizsga is, amelyre már lelkesen készülnek. Az óvodában is zajlanak jétékos előkészítő edzéseink, amit idén több mint ötven gyermek látogat. Iskolás tagjaink létszáma százharminc fő körül mozog. Bízunk benne, hogy hamarosan még több és még nagyobb eredményekről számolhatunk be. Hajrá Diósdi DSE!”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Diósdi DSE)