Tóth Apor is tatamira lépett a Tokióban tartott Grand Slam-versenyen, a Miskolci VSC sportolója a 90 kilósok mezőnyében próbált szerencsét, és bár elveszítette a 16 közé jutásért vívott első meccsét és helyezetlen maradt, értékes tapasztalatokat szerzett.




„Ez volt a harmadik utam Japánba és ezt nem sok tizenkilenc éves fiatalember mondhatja el magáról – mondta Tóth Apor. – Kétszer edzőtáborban jártam az ázsiai országban, most az edzés mellett versenyeztem is. A sorsolásom kedvezőtlen volt, hiszen azzal a japán sportolóval kezdtem, aki a későbbi győztes lett. Nagaszava Kenta a világranglista helyezése alapján eleve kiemeltként szerepelt. Nem ijedtem meg tőle, igencsak odaálltam a tatamira, agresszíven harcoltam, végül kikaptam, ennek ellenére óriási élmény volt a nagyok között judózni. Már csak azért is, mert – a magyar országos bajnokság után – a távol-keleti fellépésem alkalmával meccseltem másodszor a felnőttek között.”

Tóth Apor a sport mellett a tanulásban is jeleskedik: első éves a Miskolci Egyetem gazdasági kar gazdálkodás és menedzsment szakán.

„Az idén már csak egyetemi kötelezettségeim vannak. Mivel még juniorkorú vagyok, jövőre ebben a korosztályban jelentős feladatok várnak rám. Áprilisban kezdődik az idény és jó esélyekkel várom a világversenyekre való kiküldetést, aztán remélem, hogy indulhatok a budapesti U23-as Európa-bajnokságon is.”

„Nagyon fontos volt Tóth Apor számára, hogy részt vegyen a japán versenyen – mondta Illyés Miklós, az MVSC elnöke. – Klubvezetőként igyekszem előmozdítani nemzetközi szereplését annak érdekében, hogy szokja a légkört, a hangulatot, a menők mezőnyét. Hiszem és tudom, hogy esetében a befektetés kamatozni fog: most is jól dolgozott, így túrájának hasznosságához kétség sem férhet. Ráadásul remek alanyról és intelligens sportolóról van szó.”


Kazincbarcikán a tatamin

A Judo Csillagok-kupa elnevezésű viadalon indultak december 9-én Kazincbarcikán a Miskolci VSC-MVSI utánpótlás korosztályos sportolói. Gecsei László, Nagy Sándor és György Patrícia tanítványai a hazai vetélytársak mellett lengyel, román és szlovák fiatalokkal mérték össze tudásukat és értek el számos érmes helyezést.


Az MVSC-MVSI eredményei
Aranyérmes:
Gáll Benjámin, Takács Eszter, Németh Dominik, Juhász Sándor, Szőke Bence Detre, Fejes Norbert, Sárközi Zsuzsanna, Tóth Ádám, Kiss Csanád, Takács Nikolett, Bazsányi Dorka, Muntyán Eszter, Bari Viktor, Szabad Mirella, Pásztor Eszter, Bátor Roland, Balázs Bálint, Jandl Dávid, Tornai Zoltán
Ezüstérmes: Csordás Dorka, Göndör Kristóf, Kürti Roland, Gál Dániel, Kohut Gergő
Bronzérmes: Szák Endre, Nagy Raul, Gáll Zsigmond, Ligeti Sándor
Negyedik helyezett: Lippai Lőrinc
Ötödik helyezett: Veszprémi Tibor, Koroknai Máté


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Boon
Észak-Magyarország
Fotó: EJU, Carlos Ferreira)