Az év utolsó hétvégéjét töltötték versenyzéssel a Kőrös Judo SE fiatal sportolói, akik már ebben az évben nem lépnek szőnyegre. A sportegyesület nagy erőket mozgósított, hiszen a serdülő és a junior korosztály részére rendezett csapatbajnokságon vett részt.




A serdülőknél fiúcsapatot, míg a junioroknál női és férficsapatot sikerült kiállítani, úgy hogy a három csapatban mindösszesen két, más egyesületből (Kecskeméti JC) kölcsönkért vendégsportoló lépett szőnyegre. A kisvárosi egyesület részéről nagy fegyvertény ez, hiszen fennállása óta ebben az évben először a serdülő lány korosztály kivételével, ifjúsági, junior és felnőtt korosztályban is mindkét nemben tudott – szinte saját erőből – csapatokat állítani, még úgy is, hogy jó néhányan sérülés, betegségek és a szalagtűző ünnepségek miatt nem tudtak rendelkezésre állni.

A serdülő fiúk közel álltak a bravúrhoz, hiszen a bronzmérkőzésen 5–5 volt a rendes összecsapás eredménye, így sorsolás útján három súlycsoportban újra összecsaptak az ellenfelek. Az eredmények nem a kőrösieknek kedveztek… Maradt az ötödik helyezés, miként a junior lányoknál és fiúknál is. Mindezek ellenére dicséret és köszönet illeti meg nem csak a versenyzőket akik ezen a napon lelkesen küzdöttek, hanem azokat a segítőket is akik lehetővé tették, hogy a csapatok el tudjanak utazni a versenyre és jelenlétükkel is támogatták szereplésüket.

A serdülő fiúcsapat tagjai voltak: Farkas Tamás, Kornyik Máté, Bodzsár Béla, Kovács Donát, Fehér Benedek, Fehér Erik, Zsadányi Zsolt (KJC), Molnár Szabolcs és Bagó Balázs.

A junior női csapat tagjai: Horváth Luca, Lázár Erzsébet, Ragó Bernadett, Hajdú Eszter, Gál Erzsébet, Godó Zsófi és Mucsi Maya (KJC).

A junior férficsapat tagjai: Balog Gergő, Balog Ádám, Kapás Gábor, Soós Norbert és Farkas Bálint.




Másnap ugyanezen a helyszínen, az UTE judotermében rendezték meg a harmadosztályú felnőtt országos bajnokságot, amelyen nagyon erős mezőny gyűlt össze, hiszen a fiatalok mellett a már kiöregedett, volt „profi” sportolók és lelkes amatőr judósok léptek szőnyegre. A kőrösiek közül csak ezen a napon hárman szerepeltek.

Közülük a még csak első éves ifjúsági korú Godó Zsófi két remek győzelemmel a döntőbe jutott, ahol magabiztosan győzte le idősebb ellenfelét, így első helyen végzett, megszerezve az egyesület harmadik országos bajnoki címét. Soós Norbert is remekül küzdött egész nap. Két győzelemmel került a legjobb nyolcba, majd a legjobb négy közé kerülésért nagy csatában vereséget szenvedett. A vigaszágon egy győzelem után ismét vereséget szenvedett, így öt mérkőzés után a hetedik helyen zárt. Mindkét helyezettet dicséret illeti.

Balog Ádámot megtréfálta az otthoni mérleg, így néhány deka miatt egy súlycsoporttal feljebb volt kénytelen indulni. Az erősebbek és nehezebbek között egy vereséggel helyezetlenül végzett.




 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Nagykorosma)