Remekül szerepeltek a Rákosvidéke Hajtós DSE judósai a hétvégi serdülő és junior korcsoportos csapatbajnokságon, Hajtós Bertalan tanítványai egy arany- és egy ezüstéremmel lettek gazdagabbak.




„Mindkét korosztályban csak a férfiaknál indítottunk csapatot – számolt be Hajtós Bertalan, az RHDSE vezetőedzője a Judoinfo olvasóinak. – A serdülő korosztályban kilenc csapat nevezett, az RHDSE a Ceglédi VSE csapatával kezdett, nagy mérkőzésen nyertünk. A következő körben már a döntőbe jutás volt a tét, a Szatymaz csapata ellen kellett helytállni, ezt az akadályt is sikerrel vettük.

A másik ágon az UTE legyőzte a Kőrös Judót és az Ippon Judo Tatabányát, így jutott a döntőbe. A döntő számunkra ugyanazt az izgalmat hozta, mint októberben az ifjúsági csapatbajnokság döntője. A mérkőzések végén teljesen egyenlő volt az állás, így ismét húzni kellett három súlycsoportot, hogy eldöntsük, ki nyeri a csapatbajnoki címet. Két mérkőzést vesztettünk, így az RHDSE csapata a második helyen végzett.




A junior korosztályban hét csapat nevezett, a tavalyi döntősöket kiemelték, így az UTE és a Kaposvár külön ágra került, hozzájuk sorsolták be a többi csapatot. Az RHDSE az első körben a Szatymaz SE judósaival került szembe, és magabiztos győzelmet aratott. A következő mérkőzésen a tavalyi ezüstérmes Kaposvár következett, nagyszerű egyéni teljesítményekkel megnyertük a mérkőzést, így döntős lett az RHDSE.

A döntőben az UTE volt az ellenfelünk, két remek csapat találkozott, a versenyzőim nagyon összeszedetten, fegyelmezetten judóztak, és megnyerték a mérkőzést 5–3 arányban, így az RHDSE a junior korosztályban is csapatbajnok lett!

Gratulálok a versenyzőimnek, nagy örömet és boldogságot kaptam tőletek, nemcsak ezen a versenyen, hanem az egész év folyamán. Amit együtt végigcsináltunk, az nem volt semmi! Jó volt látni benneteket egy csapatként, hogy tudtok küzdeni, harcolni egymásért. Remek csapatot építettünk fel, szerencsés vagyok, hogy ilyen tanítványokkal dolgozhatok együtt. Még egyszer köszönöm nektek! A szülőknek pedig a sok segítséget, támogatást, amit kaptunk!”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: RHDSE)