Fantasztikusan alakult a Judo Pápa felnőttjeinek az év vége, jól alakult a másodosztályú országos bajnokság, a csb-n pedig megszületett a pápaiak első csapatbajnoki érme is!




Ahogyan arról a Judoinfo már beszámolt, október végén a Mezei testvérek szereztek nem várt győzelmet Ausztriában, a Donau-kupán, formagyakorlatban. A felnőtt küzdelmi versenyeknek nagy reménnyel vágtak neki a pápai judós lányok. Mivel az év elejei első osztályú ob-n betegségek miatt nem tudtak indulni, ezért minden erejükkel a november 12-én rendezett másodosztályú bajnokságra készültek.




A két tizenhat éves feltörekvő ifjonc, Mezei Dorina és Gajdosi Bianka egyaránt az 52 kilogrammosok között mérette meg magát, Bianka az értékes ötödik helyet szerezte meg, Dorina pedig remek versenyzéssel, két győzelemmel a dobogó alsó fokára állhatott.




A rutinos Meksz Alexa ezúttal 57 kilogrammos súlycsoportban nézett farkasszemet ellenfeleivel, a hétfős mezőnyben Alexa ellenállhatatlan volt, minden küzdelmét idő előtt befejezve, ipponnal győzött, megszerezve a Judo Pápa idei első bajnoki címét.




Fábián Mihályné Reiner Cecília súlycsoportjának rangidőseként állt tatamira, rutinos versenyzőként mind a négy ellenfelét ipponnal legyőzve lett a női másodosztály nehézsúlyának bajnoka.

A verseny után nem sok idejük volt pihenni a pápai lányoknak, hiszen november 26-án következett az általuk nagyon várt csapatbajnokság. Tavaly egy hajszállal maradtak le a dobogóról, ezért a célkitűzés erre az évre mindenképpen az éremszerzés volt.

A Mogyi-Baja csapata elleni elődöntő sajnos nem a terveknek megfelelően alakult, szoros csatában a bajaiak 3–2 arányban győztek, így a pápai amazonoknak a Kőrös JSE ellen kellett megküzdeni az érmekért. A bronzmeccs a tavalyival ellentétben már nem a szomorúságról szólt, a lányok ezúttal csodásan küzdöttek, 4–1 arányú győzelemmel megszerezték a pápai judosport első csapatbajnoki érmét!




A bronzérmes csapat: Mezei Dorina, Gajdosi Bianka, Meksz Alexa,
Szolga Larissza, Polz Anita, Fenyvesi Csilla és Fábián Mihályné Reiner Cecília


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017

Forrás: Judo Pápa)