A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói sikerrel szerepeltek a közelmúltban megrendezett judo magyar egyetemi és főiskolai országos bajnokságon, vagyis a MEFOB-on.




A felkészülés nem volt kimondottan ideális; a költözés, az edzéslehetőségek szeptemberi csúszása, a verseny időpontjának, szervezésének körülményei és az ezzel egy időben zajló TEK Budo Gála rányomta a bélyegét a csapat szereplésére, a csapat létszámára.

Az idén harmincöt hallgató képviselte az Nemzeti Közszolgálati Egyetemet az amatőr és profi kategóriák küzdelmeiben, amelyekre csaknem kétszáz fő nevezett. A profik között a nőknél Vörös Seron a harmadik helyet szerezte meg, a férfiaknál Piedl Márk és Nerpel Richárd szintén harmadik, Pryma Attila pedig ötödik helyezett lett. Így profi versenyzőik három éremmel és egy pontszerző hellyel zárták a küzdelmeket. Az amatőr mezőnyben szép számmal indultak versenyzők, az NKE hallgatói hat ezüst- és négy bronzérmet, valamint további hét pontszerző helyet csíptek el.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem eredményei

Ezüstérmes: Sárkány Dávid (81 kg), Bíró Szilárd (100), Moldicz Máté (+100), Lencse Petra (52), Harkai Dorina (57), Ispán Karina (63)
Bronzérmes: Németh Bálint (100), Krajnyák Patrik (+100), Miskolczi Andrea (52), Pásztor Dóra (78)
Ötödik helyezett: Énekes Gergő (100), Héczey Nikolett (57), Kertész Nikolett (63), Sahin Veronika (78)
Hetedik helyezett: Miklós Viktória (52), Papp Zsuzsanna (52), Czoka Bianka (63)




„Az összesített pontversenyben hat ezüst- és hét bronzéremmel, valamint nyolc pontszerző hellyel hatvankilenc pontot gyűjtöttünk, amellyel a csapatverseny dobogójára állhattunk! Egyetemünk sorozatban az ötödik alkalommal végzett dobogón csapatversenyben, amelyen egyszer első, egyszer második, háromszor harmadik helyen végzett. Gratulálok a tanszéken dolgozó felkészítő kollégáknak, a hallgatóknak a sikeres szereplésért!” – tette hozzá Nagy Ádám, az NKE Testnevelési és Küzdősportok Tanszékének cselgáncs szakosztályvezetője.


Az egyetemi pontverseny végeredménye:

1. Testnevelési Egyetem
2. Pécsi Tudományegyetem
3. Nemzeti Közszolgálati Egyetem


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017

Forrás: NKE)