2017. december 02.

Csapatbajnokság Zalaegerszegen: másodszor is nagy siker!

A tavalyi premier után az elmúlt hétvégén másodszor látta vendégül a sportág csapatbajnokságát a megyeszékhelyen a Zalaegerszegi Judo Sportegyesület.A Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban két nemben és három osztályban huszonnyolc csapat vetélkedett. A házigazda – egyetlen zalai résztvevőként – a férfi másodosztályban volt érdekelt, ahol az ifj. Nagysolymosi Sándor edző vezette alakulat szerette volna megvédeni az egy évvel ezelőtti bajnoki címet.

A ZJSE kiemeltként az elődöntőben kezdte a viadalt, ahonnan a Gemenc Judo Club elleni 3:2-es sikerrel került be a fináléba. Itt a korábbi juniorválogatottakkal felálló, fiatal Budafok várt rá. Indításként a 66 kilogrammos egerszegi Cseh Márk hosszabbításban kapott ki ellenfelétől, Windischmann Bence (73 kg) viszont nagyszerűen küzdött és ipponnal nyert. Szekér László (81) ellenfél nélkül nyert, a ZJSE-nél volt tehát az előny, és Nagysolymosi Sándor (90) lépett szőnyegre.

A mérkőzés első felét az egerszegi tréner uralta, de a bírók nem láttak értékelhető akciót. A folytatásban a budafoki versenyző két intést is begyűjtött, pont azonban nem született. A mérkőzés végül aranyponttal dőlt el, vitatható akció után, videóbíró segítségével – az ellenfél javára. A záró, 90 kilogramm feletti mérkőzésen a zalai Vida Richárd ellen ippon értékű akciót hajtott végre ellenfele, így a Budafok szerezte meg a győzelmet.
Az egerszegi csapat további tagjai: Gera Csaba, Nagy Péter, Horváth Norbert.

„Versenyzőink felkészülten érkeztek a viadalra és keményen küzdöttek, ez pedig most az ezüstéremhez volt elegendő – értékelt Varga Zoltán, a ZJSE elnöke. – A közönség hangos biztatása sokat segített a csapatnak. A szervezés idén is remekül sikerült, a jelen lévő több mint kétszáz versenyzőt kiemelkedő színvonalon láttuk vendégül.”

A férfi III. osztályban a Krizsán SE lett a bajnok Egerszegen, egy lépcsőfokkal feljebb a nőknél a Mogyi-Baja győzött. A klub női aranyat ünnepelhetett az első osztályban is, ahol a férfiak közt a BHSE bizonyult a legjobbnak.

Az egész napos sportrendezvényt két helyi csoport, a PoleCats Rúdtánc és Légtorna Sportegyesület, valamint a Nasreen Hastánc Stúdió bemutatója is színesítette.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Zaol
Fotó: Nyakas Viktor, Zalafoto)