Mikulás-kupa nemzetközi judoversenyre került sor november 25-én a szlovéniai Lendván a legfiatalabb korosztolyk számára. A Nagykanizsai TE 1866 judoszakosztályának kilenc tagja képviselte Magyarországot, Zala megyét és Nagykanizsát is egyben.




A kilenc fő nyolc érmet (öt arany-, két ezüst- és egy bronzérmet), valamint egy hetedik, pontszerző helyet szerzett. Az U10-es korcsoportban Horváth Mátyás (24 kg) két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen végzett. Tóth Barnabás (27 kg) az első mérkőzését elveszített, ellenfele azonban a következő mérkőzésen kikapott, így nem vitte tovább a vigaszágra. A sorsolás miatt nem volt több esélye ezen a versenyen megmutatni, mire képes, a hetedik helyen végzett. Horváth Medox (32 kg) két ipponos, néhány másodperc alatt elért győzelmével az első helyen végzett.




Az U12-es korcsoportban Kovács Ákos (29 kg) három szép technikai megoldásokkal tűzdelt győzelemmel megnyerte súlycsoportját. Lipódi Márton és Szeghy Tamás (35) ismételten egy súlycsoportba került, ez alkalommal Marci győzedelmeskedett, három ipponos győzelemmel, míg Tamás két győztes mérkőzéssel és klubtársától elszenvedett vereségével a második helyen végzett.




Garai Nimród (46 kg) három, szépen végrehajtott technikai győzelemmel az első helyen zárt. Nagy Adrián (+55 kg) a legnépesebb mezőnyben három győzelemmel és egy vereséggel a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Garai Emese (35 kg), a Nagykanizsai TE legnagyobb reménysége két lehengerlő győzelemével aranyérmes lett.




„Szép teljesítményt nyújtottak tanítványaink, igazán jól szerepeltek – értékelt az edző, Mester Józsefné. – Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy egész évben ilyen szép eredményeket értek el! Gratulálunk nekik és szüleiknek, akik egész évben időt, pénzt, fáradtságot nem sajnálva egyik versenyről a másikra vitték, hozták gyermekeiket, sok esetben a másét is. Példamutatóak voltak az egymásért való szurkolásban, egymás örömeiben ,illetve esetleges sikertelenségben való osztozásban. Hozzájárultak ezzel is a tartós és jó közösség megtartásához. Szép volt!”

Felkészítő edzők:
Mester József, Mester Józsefné, Mester Marcell




 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Nagykanizsai TE 1866)