A hétvégén rendezték meg Zalaegerszegen az idei felnőtt csapatbajnokságot, Siklóson pedig a serdülő A-korcsoportos országos bajnokságot. Mindkét városban nyert aranyat a Honvéd!




A csapat tagjai: Gorjánácz Zsolt, Takács Márton, Török Roland, Pál Gyula,
Beviz Barnabás, Fogasy Gergő. Edzők: Toncs Péter, Neu Gábor


Zalaegerszegen a férfiaknál a BHSE „öt szűk esztendő” után, visszaszerezte a bajnoki elsőséget. Az első osztályban a férfiaknál hat csapat csatázott az aranyért, s végül – szoros csatában – a Honvéd szerezte meg az aranyat.

A finálé első meccsén a bajai színekben induló Szabó Csaba ipponnal győte le riválisát, ám a következő párosban Takács Márton egyenlített. A Honvéd részéről Pál Gyula ipponnal fordított, majd Beviz Barnabás vazaris előnybe került Köller Milánnal szemben, de előnyét nem tudta megőrizni – a harmadik intéssel járó leléptetés azt jelentette, hogy a sorsdöntő nehézsúlyú összecsapás előtt minden tekintetben egyenlő volt az állás. A finálé utolsó meccse aztán kevesebb izgalmat tartogatott, a sérülése után visszatérő Fogasy Gergő fojtással csikarta ki az aranyérmet. Ez a huszonkettedik felnőtt férfi csb-arany a szakosztályunk történetében, az „örökrangsorban” az UTE a második tizenhat, a Bp. Spartacus pedig a harmadik, tizenhárom elsőséggel.

„Egyértelműen az aranyéremért jöttünk, hiszen elég erős felnőtt csapatunk van, örülök, hogy végre csapat szinten is meg tudtunk itthon mutatni magunkat. Úgy látom, jó irányba megy a munka, sokat dolgoznak a srácok, és egy ilyen eredménnyel van egy kis visszajelzés, hogy lépésről lépésre haladunk előre” – összegzett Neu Gábor.




Siklóson rendezték meg az idei serdülő A-korcsoportos országos bajnokságot, amelyen a BHSE tizennégy versenyzővel képviseltette magát, s végül öt érmes és két pontszerző helyet szerzett.

A +81 kilogrammban Sári Patrik aranyérmet szerzett, 36 kilogrammban Salamon Máté ezüstérmes lett, Plank Attila (36 kg), Demeter Bendegúz (60 kg) és Szőcs Botond (66 kg) bronzérmet szerzett, Vit Lili az ötödik, Hangya Gergő pedig a hetedik helyen zárta a versenyt.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Honvéd Judo
Fotó: Nyakas Viktor, Zalafoto
és Honvéd Judo)