Jó sportolók, és magyar bajnokok az idei esztendőben is az Ászoknál, a 2016-évet követően az idén is judós lett Mezőtúr város „Jó tanuló, jó sportolója”, a díját Tóth Richárd vehette át, aki korosztályos bajnoki cím birtokosa is.




A Győrben megrendezett serdülő B-korcsoportos magyar bajnokságon a fiú 45 kilogrammban harminckét induló között Tóth Ricsi bajnoki címet szerzett, öt győztes mérkőzéssel. Összecsapásai közül négyet ipponnal nyert meg, az elődöntőben pedig két vazari szerepelt a neve mellett.

A 60 kilogrammos mezőnyben Sőrés Áron bronzérmet szerzett, a vereséget követően a vigaszágon szépíteni tudott, és három ippon értékű győzelmet aratott.




Két héttel később Siklóson került sor az év serdülő A-korcsoportos országos bajnokságára, amelyen 72 klub csaknem háromszáz judósa vett részt.

Az Ászok Judo Club két versenyzővel képviseltette magát, Bodnár Emese a lányok 40 kilogrammos mezőnyében magyar bajnoki címet szerzett. Tóth Richárd a serdülő B-korcsoportos aranyérem után az idősebek között is dobogóra álhatott, a 45 kilogrammban bronzérmet szerzett. Az éremtáblázaton az előkelő kilencedik helyen zárt az Ászok Judo Club!




 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Ászok JC, Dave)