A diák C-korcsoport százhalombattai küzdelmei során a Vasas judoszakosztályának versenyzője, a 2007-es születésű Kurtács Zsófi bajnoki címet szerzett a +45 kilogrammban. Ez a szakosztály első magyar bajnoki címe!




„Zsófi nagyszerűen versenyzett, tizenkét judós közül lett aranyérmes, ami azért is érdekes, mert a fiatal lányok általában kevesebben vannak, mint a fiúk. Az egyik riválisunk edzője, aki már akkor edzőként dolgozott, amikor én ifjúsági versenyző voltam, azt mondta, nagyon szerencsések vagyunk Zsófival. Tényleg így van, ugyanis ő nemcsak meghallgatja, amit mondunk, hanem meg is érti azt. Nagyon büszkék vagyunk rá” – mondta Korányi Miklós, a szakosztály edzője, aki mellett Makhult Mihály vesz részt a Vasas tehetségének felkészítésében.

Nem volt előjel nélküli persze az aranyérem, hiszen a rendkívül atlétikus Zsófi megnyerte a tavaszi diákolimpiát, de győzni tudott a szeptemberi rangos Atom-kupán is. A Vasas Judo versenyzői az A- és B-korcsoportokat is figyelembe véve az említett aranyérem mellett egy-egy ezüst- és bronzérmet, egy negyedik és két ötödik helyet szereztek – a szakvezetés egy picit jobb eredményt várt összességében.


A Vasas a diák korcsoportos magyar bajnokságokon

Aranyérmes: Kurtács Zsófi (diák C, +45 kg)
Ezüstérmes: Korányi Laura (diák B, 44 kg)
Bronzérmes: Pongrácz Adrián (diák B, 49 kg)
Negyedik helyezett: Sebestyén Zora (diák B, 36 kg)
Ötödik helyezett: Gécs Kristóf (diák B, 45 kg), Mogyorósi Máté (diák B, 35 kg)




A szakosztály egy másik tornán is feljegyezhetett egy „első” sikert, merthogy a Vasas először vett részt a speciális országos judoversenyen, Kozák Attila személyében delegált judóst, aki egy arany- és egy ezüstéremmel tette le névjegyét.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Vasas SC)