Az újonnan alakult Hód Judo Sportegyesület az első országos bajnokságán vett részt a hétvégén. Három fővel neveztek a százhalombattai diák C (2007-ben születettek) országos bajnokságon és mindhárom versenyzőjük pontszerző helyen végzett.



Egymást követték a Hód Judo SE történelmi jelentőségű eseményei: a Hódok közül elsőként Nagy Noémi Katalin lépett a tatamira és parázs csaták közepette megszerezte az egyesület első országos bajnoki helyezését. Közel volt a dobogó is, de ma, élete második versenyén, Noémi a magyar bajnoki ötödik helyezésig jutott el a +45 kilogrammos kategóriában. Ocsák Nimród Zsombor követte őt a tatamin. Nimród az 50 kilogrammos kategóriában szállt harcba. Akárcsak Noémi, ő is vezetett a döntőbe jutásért zajló meccsen, amikor kihagyott egy pillanatra. A bronzéremért folyó küzdelemben azonban már nem bízott semmit a véletlenre, nagyjából tíz másodperc alatt ipponnal nyerte meg a meccset. Nimród a Hód JSE első magyar bajnoki bronzérmese.



Végül, de nem utolsó sorban, Ocsák Soma Zénó a legnagyobbakkal mérte össze az erejét. Soma eddigi veretlenségi sorozatát, idei ötödik versenyén sem kívánta feladni. Soma az +55 kilogrammos mezőnyben kemény csaták árán jutott el a döntőbe, ahol egy nála nagyjából 15-20 kilogrammal nehezebb ellenfél várta. Ebben a korosztályban sem kis súlykülönbség ez, de Soma okosan követte a megbeszélt taktikát és mindvégig irányítása alatt tartotta a meccset. Egy vazari értékű dobással nyerte meg a csatát és ezzel megszerezte mind saját, mind a Hód JSE első magyar bajnoki aranyérmét.


Hód Judo SE egyéni eredmények
Aranyérmes:
Ocsák Soma Zénó
Bronzérmes: Ocsák Nimród Zsombor
Ötödik helyezett: Nagy Noémi Katalin
Felkészítő: Pfeffer Árpád, Hangyási Dávid Botond, Ocsák Zoltán


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Hód JSE)