A sport, ezen belül a judo sok mindenre megtanít, sok mindent adhat. Formálja a testet, alakítja a személyiséget és olyan készségekkel gazdagít, ami a felnőtt korban előnyünkre válik.



Aki belép a judoterembe, mind más és más ember, de a tatamin mégis egyszerre dobog mindenki szíve. A fegyelem, a küzdelem, a győzelem és tudásvágy az, ami bennük van és amitől a falakon kívül marad az addigi én.

Gyáni János egyesülete is ilyen, a Békés Megyei Kano Judo SE számos olyan fiatal tehetségét gondozza, akik magatartásukkal és eredményeikkel példaként szolgálnak. Ezek az utánpótlás korú fiatalok rövid idő alatt hihetetlen mértékű változásokat produkáltak a sportnak köszönhetően. A legkiemelkedőbb példa erre a Kano Judo SE leigazolt versenyzője, a tizenegy éves Kara Bence.

Bence kissé túlsúlyos kisfiúként, öt éve kezdett el judózni. Azonnal beszipantotta a légkör. Edzésről edzésre koncentráltabb lett, komolyabban vett minden fogást és edzője, Gyáni János példaképévé nőtte ki magát. Az első versenyek győzelmei még több erőt adtak, amivel együtt az egyénisége is formálódott. Eltelt öt év és Bence mára sportfanatikus. Heti öt edzésre jár, nem hagy ki egyet sem. Minden nagyobb versenyen részt vesz és rendre meg is nyeri őket. A 2017. évben szám szerint tizenegy megmérettetésen indult és ebből kilencszer az első helyen végzett. Kétszeres Magyar Kupa, országos bajnok és diákolimpiai bajnok. Nagyon nagy tehetség, amihez hozzátevődik még az elhivatottsága is. Adott egy kiváló edző, egy tehetséges sportoló és az elengedhetetlen szülői támogatás. Az a fajta támogatás, ami segíti az edző munkáját is oly módon, hogy tiszteltben tartja azt, hagyja dolgozni és bízik hozzáértésében. Az a támogatás, ami nem befolyásolja a gyermekét és engedi dönteni. A sportban megmarad szülő, aki a versenyeken teljes erőbedobással szurkol. Kara Bencének minden adott, hogy minden idők legjobb judósa váljon belőle.

Jó úton halad, hiszen a hétvégén is vette az akadályokat. Legutóbb az Oros-Honvéd-kupán és az Euroliga szegedi állomásán szerzett aranyérmet.


BM Kano JSE egyéni eredmények, Oros-Honvéd-kupa
Aranyérmes:
Szentandrászki Gréta (+56 kg), Kis Huba (41 kg), Kara Bence (+60 kg), Szigetvári Kevin (45 kg)
Ezüstérmes: Szigetvári Kevin (45 kg) Szabo Carolina (36 kg), Kovács Antal (+60 kg)
Bronzérmes: Éber Boldizsár (+60 kg), Bozó Bence (+60 kg)
Ötödik helyezett: Sipos Péter, Csachó Balázs


Nemzetközi színtereken képviselte a békéscsabai egyesületet Szentandrászki Gréta, aki Horvátországban versenyzett. Az Euroliga következő állomásán, Osijekban lépett tatamira ahol ismét az első helyen végzett.

A Békés Megyei Kano Judo SE újabb női versenyzővel bővült, a Gyomaendrődről átigazolt Fehér Dórával. A 70 kilogrammos Dóra ifjúsági korosztályú és eddig szép eredményekkel büszkélkedhet. Tanulmányait és sportpályafutását Békéscsabán folytatja tovább. Az I. osztályú felnőtt Magyar Kupán már csabai színekben indult, ahol a második helyen végzett.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Hir6.hu)