Hét csapat részvételével rendezték meg Kolozsváron az U21-es korosztály csapatbajnokság országos döntőjét. A hét együttest két csoportba sorolták, a csíkiak a házigazda Kolozsvárral, illetve Araddal küzdöttek meg, a másik ágon pedig négy csapat mérkőzött meg az elődöntőbe jutásért.



A Sportklub a nyitómeccsen 3–2-re legyőzte Arad gárdáját, majd szoros küzdelemben 3–2-es vereséget szenvedtek a házigazda kolozsváriaktól. Az elődöntőben Focsani, a másik ág első helyezettje volt a csíkiak ellenfele. Itt is szoros küzdelem alakult ki, de a Focsani nyert, végül ő lettek a bajnok, az elődöntős sikerüket követően a fináléban Pitesti csapatát is legyőzték.


A bronzérmes csíki együttes versenyzői:
Radvánszki Szilárd (66 kg-os súlycsoport), Dávid László (73 kg), Mag Áron (81 kg), Kocsis Hunor (90 kg) és Kajtár Endre (+90 kg). A csapatot Albu Botond edző kísérte el és készítette fel a küzdelmekre.


A felnőtt csíki judósok is tatamira léptek: Papp Róbert Flórian, Orbán Lehel és Szőcs Elemér Malagában Európa-kupán vett részt. Pappnak (73 kg) egy meccs jutott a francia Zingo Samuel ellen, akitől vereséget szenvedett. Orbán (60 kg) egy győzelemmel és egy vereséggel zárt, így nem jutott tovább selejtező csoportjából, míg Szőcs két győzelemmel kezdett, majd harmadik meccsén vereséget szenvedett a hazai Izquetatól. A vigaszágon ellenben első meccsén kikapott, így helyezetlenül zárt. Jövő hétvégén Szőcs Elemérre újabb megpróbáltatás vár, benevezték a Podgoricában tartandó U23-as Európa-bajnokságra.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Szekelyhon.ro)