A Nagykanizsai Te 1866 judo szakosztály tagjai az elmúlt hétvégén Zalaegerszegen jártak a Dél-dunántúli Regionális Judo Szövetség égisze alatt rendezett rangsorversenyen.



A nagy létszámmal rendezett versenyen a diák, serdülő és ifjúsági korcsoportban mintegy háromszáz versenyző nevezett, köztük az NTE 1866 judo szakosztály kilenc judokája, akik kilenc éremmel tértek haza. Három arany-, kettő ezüst- és négy bronzérmet és egy ötödik pontszerző helyet gyűjtöttek össze.

A NTE 1866 egyéni eredményeiről Mester Józsefné edző számolt be:
„A diák D-korcsoport játékos vetélkedőjében Tóth Barnabás 24 kilogrammban három győzelemmel, egy vereséggel pontkülönbséggel a dobogó harmadik fokára tudott felállni. Horváth Medox 30 kilogrammban egy győztes, két vesztes meccsel szintén a harmadik helyen végzett.

A diák C-korosztályban Kovács Ákos 30 kilogrammban három győztes, egy vesztes mérkőzéssel ezüstérmet ért el. Lipódi Márton és Szeghy Tamás a 36 kilogrammosok között indult. Vegyes rendszerű tabellán külön ágon, másodikként, illetve elsőként kerültek be az egyenes ági tabellára. A döntőbe jutásért így egymás ellen küzdöttek, amelyet ezúttal Szeghy Tamás nyert meg. Lipódi Márton négy győzelemmel, egy vereséggel harmadik helyezett lett, Szeghy Tamás a döntőben is győzött, így öt győzelemmel lett a súlycsoport legjobbja és nyerte el az aranyérmet. Nagy Adrián a + 55 kilogrammban három ellenfelét ipponnal győzte le, így aranyérmet érdemelt.

A diák A-korcsoportban Lipódi László 60 kilogrammban ellenfél nélkül első helyezett lett. Barátságos mérkőzésen a serdülő csoport 60 kilogrammos mezőnyében indult. A magasabb korcsoportban a fizikális és technikai felkészültség látható fölényével szemben alul maradt, így a második helyen végzett ebben a korcsoportban. Kovács Zoltán idén először az 50 kilogrammos mezőnyben a legmagasabb induló létszámban három győzelemmel, egy vereséggel a harmadik helyen végzett. Nagy Krisztofer 81 kilogrammban körmérközéses rendszerben az első mérkőzését elveszítette,mely közben kisebb sérülést is szenvedett. A további mérkőzésit emiatt fel kellett adnia! Így az ötödik helyen végzett.

A bajnokság előtt ez nem igazán jött jól. Bízunk benne, hogy a bajnokságig vissza lévő két hét elég lesz a teljes felépüléséhez fizikálisan is és pszichésen is. Csapatunk tagjainak teljesítményével elégedettek voltunk, egy-két versenyző szinte erőn felül teljesített a győzelem érdekében. Mindnyájuknak gratulálunk az eredményhez!”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
)