Zsúfolásig telt az Eötvös-csarnok szombat délelőtt. A 4. Oros-Honvéd-kupára érkeztek a versenyzők, szülők, edzők érdeklődők, szurkolók. Harmincegy egyesület, mintegy kétszázötven versenyzője jött el Orosházára.




További fotókért: KLIKK IDE!


A gyermek és serdülő korcsoport részére létrehozott Honvéd-kupát regionális versenyként hívták életre, azonban az orosházi szervezőknek és a judo egyre növekvő népszerűségének hála, mára nemzetközi versennyé nőtte ki magát. Az Orosházi Judo Sportegyesület hívására Salgótarjántól Szekszárdig, Budapesttől Szegedig, az ország szinte minden részéből érkeztek a cselgáncs ifjú művelői. Két Temesvárról és egy Aradról nevezett egyesület révén vált a valaha regionális verseny, idénre nemzetközivé.

A gyermek 1, 2, és a serdülő A-, B-korcsoportot képviselő versenyzők, az ünnepélyes megnyitó után, négy tatamin kezdték a küzdelmeket. Elsőként a gyermek-, kora délutántól a serdülőkorúak küzdöttek. Már ebben a korban is gyakran voltak láthatók a meccseken, a sportágra jellemző látványos dobások, gáncsok, leszorítások. A rendező OJSE néhány versenyző megbetegedése miatt csak nyolc sportolóval képviseltette magát.

 – Nagyon örülök, hogy ilyen sokan eljöttek. Az itt levő harmincegy egyesület, köztük a három külföldi csapat ittléte mutatja a versenyünk rangját. A serdülőkorúaknak különösen jó időpontban van a mai megmérettetés és remekül passzol a felkészülési programba, hisz a számukra még hátra van az országos bajnokság – mondta el kérdésünkre a rendező egyesület vezetője Tóth Béla.

A késő délutánba húzódó küzdelemsorozat kinek örömet és érmet, kinek csalódottságot hozott. A kisebbek közt itt-ott még egy könnycsepp is megcsillant.

A létszámot és a versenyzők felkészültségét, lelkesedését látva nem lehet kétségünk a magyar judo sport jövőjét illetőleg.


Orosházi JSE egyéni eredmények
Serdülő korosztály
Ezüstérmes:
Györki Dániel (50 kg), Gulyás-Szabó István (66 kg)
Bronzérmes: Fülöp Anna (52 kg)
Negyedik helyezett: Vizslár Gvendolin (+63 kg)

Diák A-korosztály
Ezüstérmes:
Németh Marcell (45 kg)

Diák B-korosztály:
Aranyérmes:
Bőte Dominik (29 kg), Patyi Anna (44 kg)


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Oroscafe.hu
Csányi József írása)