Csatakiáltásoktól volt hangos a gútai sportcsarnok, ahol nemzetközi judo diáknagydíjat tartottak. A gútaiak ezúttal sem maradtak szégyenben.



Három ország mintegy háromszáz judósa mérte össze tudását a gútai sportcsarnokban, ahol nagyszabású, nemzetközi diáknagydíjat szerveztek. Az évről évre folyamatosan bővülő sportolólétszám idén elérte a maximumot, amit még a helyiek kényelmesen ki tudnak szolgálni. Csehország, Szlovákia és Magyarország judo-növendékei fiú és lány kategóriában U9, U11, U13 és U15-ös korcsoportokban estek egymásnak a résztvevők.

Kárpáty Ernő, a gútai judo-klub elnöke elárulta, a résztvevő nemzetek számát szeretnék növelni, a létszám behatárolt. „Nem akarunk maratoni versenyeket tartani. Mindenképpen azt szeretnénk, ha az ide látogatók jól éreznék magukat. Huszonhat klub képviseltette magát” – fogalmazott Kárpáty. Hozzátette, a szlovák és a magyar klubok szeretnek Gútára járni, mivel ez egy rendkívül jó erőfelmérő a számukra.

Kárpáty a gútaiak szerepléséről is szólt. „Minden védencünknek nagyobb nyomást jelent hazai pályán versenyezni. Mindenkinél mást hoz ki az izgalom, a stressz. Van, akit motivál, más pedig nehezen birkózik meg a feladattal. Ám a küzdés mindenkiben benne van. Vannak, akiknek ez az első versenyük, nekik remek próba a továbbiakra nézvést. Bízom benne, hogy kedvet kapnak a további versenyzéshez. Tizennégy cselgáncsozóval indultunk, összesen kilenc érmet sikerült begyűjteni. Első helyezést ért el Szabó Margaréta, Richter Bíborka és Bronislava Takácsová” – ecsetelte Kárpáty. Úgy mondta, a gútaiak nagyon jól helytállnak a sportiskolák növendékeivel szemben is. „Rendelkeznek a megfelelő tudással és a technikák elsajátításában is jeleskednek. Remek edzőink vannak, akik mindenre megtanítják őket.”

Szép gesztusként a nyitóceremónián köszöntötték Madari Béla, klubalapítót, aki betöltötte hetvenedik életévét.


Dobogós helyezések
Idősebb diákok U15
Lányok
Aranyérmes:
Natália Bobáková, 52kg (Galánta), Bronislava Takácsová, 57kg (Gúta)
Ezüstérmes: Hana Losonská, 63kg (Galánta)

Fiúk
Aranyérmes:
Marek Kovác, 50kg (Galánta)
Ezüstérmes: Angyal Márk, 60kg (Gúta)
Bronzérmes: Czina Gergő, 55kg (Gúta), Rigó Attila, 73kg (Galánta)


Fiatalabb diákok U13
Lányok
Aranyérmes:
Szabó Margaréta, 48kg (Gúta)
Bronzérmes: Gönczöl Bernadett, 44kg (Gúta)

Fiúk
Ezüstérmes:
Tánczos Márton, 42kg (Gúta), Gubien Márk, 46kg (Gúta), Ondrej Kosorin, 55kg (Léva)


Mini diákok U11
Lányok
Aranyérmes:
Bianka Buranská, 28kg (Érsekújvár)
Ezüstérmes: Bianka Hercegová, 48kg (Galánta)

Fiúk
Ezüstérmes:
Kossuth Olivér, 55kg (Léva)
Bronzérmes: Forró Tibor, 55kg (Galánta)


Szuper mini U9
Lányok
Aranyérmes:
Richter Bíborka, 48kg (Gúta)
Ezüstérmes:Sanel Stojková, 48kg (Gúta)

Fiúk
Ezüstérmes:
Matej Slovjak, 26kg (Galánta), Matias Lukovic, 28kg (Galánta)
Bronzérmes: Michal Lošonsky, 28kg (Galánta)

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Bumm.sk)