Budapestet is meghódították a Nagykanizsai TE 1866 judo szakosztály fiatal sportolói. Az október 14-én Budapesten, az UTE judocsarnokban rendezett Budapest-bajnokságon, a diák A-, B-, C- és serdülő korcsoportos fiatalok, több mint háromszázan neveztek.



Az NTE három taggal nevezett a diák C-korosztály küzdelmeire és mindannyian éremmel térhettek haza. (2 arany, 1 bronz). Garai Emese a Diák C-B összevont leány kategóriában a 36 kilogrammos mezőnyben, amelyben hét induló volt, három nyert mérkőzéssel az első helyen végzett.

Garai Nimród az 50 kilogrammos, öt fős mezőnyben, körmérkőzéses rendszerben három győztes, egy vesztes mérkőzéssel, pontkülönbséggel az első helyezést érte el. Szeghy Tamás a 36 kilogrammos tizenöt fős mezőnyben első meccsén a későbbi bajnoktól vereséget szenvedett, a vigaszágon viszont három ippongyőzelemmel a harmadik helyre küzdötte fel magát.

„Az országos bajnokságra készülve, amely még három hét, biztató ez az eredmény. A hiányosságokra, a javítani való technikákra is rávilágított a verseny” – értékelt Mester Józsefné edző.


A Nagykanizsai Torna Egylet 1866 judo szakosztály és a Jigoro Kano Alapítvány szervezésében a Kanizsa Centrum Mozgásközpont termében rendezték meg a 2017. évi Kanizsa-bajnokság harmadik fordulóját. A versenyen nagykanizsaiak mellett a Csurgó csapata, a Zalaegerszegi Judo SE és a Judo Klub Lendva csapata vett részt.



A nem túl nagy létszám ellenére nagy csatáknak lehettek tanúi az érdeklődő látogatók is. Több esetben házi-, családi döntők zajlottak. A jó hangulatú, magas színvonalon rendezett versenyen a következő eredmények születtek:

Az NTE 1866. csapatának 12 érem jutott, melyből 9 arany, 7 ezüst, amellyel 142 pontot gyűjtöttek, így elsők a csapatversenyben. Csurgó képviseletében 1 arany- és 1 ezüstérem született, míg Zalaegerszeg csapata 5 érmet szerzett: 1 arany, 3 ezüst, 1 bronz, mellyel 36 pontot gyűjtöttek, a a harmadik helyen állnak. Lendva csapata 9 érmet gyűjtött:, 2 arany-, 1 ezüst-, 6 bronzéremmel 63 pontot gyűjtöttek, így a második helyen állnak.


NTE 1866 egyéni eredmények
Aranyérmes:
Horváth Mátyás, Tóth Barnabás, Kovács Ákos, Garai Emese, Szeghy Tamás, Gombor Alexandra, Kovács Zoltán, Nagy Adrián, Lipódi László.
Ezüstérmes: Szelei Huba, Horváth Medox, Szelei Zita, Gombor Gergő, Lipódi László, Garai Nimród, Nagy Adrián.
Negyedik helyezett: Dömötörffy Emma

Zalaegerszegi JSE egyéni eredmények
Aranyérmes:
Mezőfi Márk
Ezüstérmes: Varga Áron, Bordács Anita, Somogyi Olivér
Bronzérmes: Mátéffy Gábor


„Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel, a harci szellemmel, küzdeni akarással. Ezzel a csapatgyőzelemmel már szinte behozhatatlan az előnyünk a többi csapattal szemben az utolsó forduló előtt. Az egyéni teljesítményekben szinte minden judoka felülmúlta képességeit” – fejezte ki örömét az NTE 1866 edzője, Mester Józsefné.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
)