Október 14-én szervezték meg a Horváth István judocsarnokban a nyílt Budapest-bajnokságot. A megmérettetésre azonban nemcsak Budapestről, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek judokák.




A versenyt a diák A-korosztályos fiúk kezdték meg. A Nippon Sport JC színeiben Bíró Benedek 41 kilogrammban indult és egészen a dobogó harmadik fokáig küzdötte fel magát.
 
Az igen erős diák B fiú 35 kilogrammos súlycsoportban ezúttal is négy nipponos versenyző szerepelt, de nem is akárhogyan. Aranyérmes lett Koroly Ádám, ezüstéremmel tért haza Havas Balázs, bronzérmet nyert nagyon szép judóval Ferencz Barnabás – aki a súlycsoportban a legkisebb súllyal indult –, ötödik helyezést vívott ki Bánki Milán, akit aznap csak a csapattársai tudtak megállítani. A tizenhárom indulóból mind a négy nipponos a legjobbak között végzett.
 
A diák C fiú 36 kilogrammos súlycsoportban első lett Tölgyesi Bende, aki nagyon magabiztosan, stabil judóval ment előre. ötödik helyezést ért el Firicz Zalán, aki egy év kihagyás után minden versenyen egyre jobban teljesítve, rövidesen visszanyeri régi formáját. A diák C fiú 50 kilogrammban Kovács Márk, mindössze 45,6 kilósként, több meccset nyerve ezüstérmes lett.
 
Kora délután a serdülők folytatták a versenyt. Szanyikovách Sebő felépülve sérüléséből elindult az alig 47 kilójával az 50 kilósok között.  Hihetetlenül jól küzdött és az előkelő harmadik helyezést nyerte el teljesítményével. Alacsony Petra pedig újból remekelt diák A-korcsoportosként a serdülők között, és a dobogó legfelső fokáig menetelt, nem találva legyőzőre. Dobos Máté, Halász Áron és Lénárt Levente keményen harcoltak, de ezúttal kikaptak. Nem sokon múlott nekik!


Nippon Sport JC egyéni eredmények
Aranyérmes:
Alacsony Petra, Koroly Ádám, Tölgyesi Bende
Ezüstérmes: Havas Balázs, Kovács Márk
Bronzérmes: Bíró Benedek, Ferencz Barnabás, Szanyikovách Sebő
Ötödik helyezett: Bánki Milán, Firicz Zalán


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
)