A Newaza Fesztivál, amely hagyományosan évről évre szeptemberben került megrendezésre, idén, a SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG, illetve a versenynaptár sűrűsége miatt elmaradt, tudtuk meg Ilyés Gyula hatodik danos mestertől a magyarországi judo földharc versenyek megalkotójától, ötletgazdájától.



A verseny nagyon népszerű volt a földharcot kedvelők körében, így jó hírrel tudunk szolgálni: októberben Mezei Csabáék newaza versenyt szerveznek Pápán!

A newaza versenyek remek alkalmat biztosítanak arra, hogy olyanok is visszatérjenek a versenyzéshez, akik valamilyen sérülés miatt az állásból való küzdelmet már nem tudják vállalni. A földharc növeli a judóhoz nélkülözhetetlen állóképességet, a szőnyegbiztonságot, a speciális erőt. A pápai kollégák mindig kitűnő versenyeket szerveznek, mindig kiváló körülményeket biztosítanak a versenyzőknek, s bíróknak egyaránt.

„Egészen biztos vagyok benne, hogy ez idén is így lesz – vélekedett Ilyés Gyula. – Külön öröm, hogy szerte az országban egyre több hasonló megmérettetés adatik a földharc szerelmeseinek. A pápai verseny különlegessége, hogy lesz verseny a színes öveseknek, a tanuló fokozatú judokáknak és lesz külön egy viadal a fekete öves mestereknek, majd az open kategóriában is összemérhetik erejüket, ügyességüket a vállalkozó kedvű versenyzők. Egészen biztos, hogy remek küzdelmek, nagyszerű csaták lesznek októberben Pápán, így ezúton invitálok minden érdeklődőt, földharcot szeretőt, hogy jöjjön Pápára versenyezni!”

„A verseny úgy kerül megrendezésre, hogy az amatőrök, vagy kezdők is eredményesek lehessenek, ezért külön kategóriában indulnak a színes övesek, és külön a barna, fekete övesek, s először lesz lehetőségük a hölgyeknek földharcban összemérni tudásukat. A verseny végén open kategóriában küzdhetnek egymással a harcosok, ahol súlycsoporttól, és nemtől függetlenül küzdenek az érmekért. Az open kategória győztese egy évig viselheti a Bakony Bajnoka címet” - tájékoztatott Mezei Csaba, a verseny főszervezője.


{google_docs}/images/stories/2017/versenykiirasok/bakonybajnoka2017.pdf{/google_docs}


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
)