Szeptember 9-én kezdődött a versenyszezon az Orosházi Judo Sportegyesület tagjai részére. Ekkor Szegeden, a Csaba Béla-emlékverseny és az U16 Euroliga küzdelmei vártak judosaikra.




Az egyesület diák A-, B- és C-korosztályos versenyzői közül Patyi Anna első, Bőte Dominik harmadik és Szűcs Roland negyedik helyezést ért el. Az ifjúságiaknak megrendezett, szép számú külföldi versenyzővel induló Euroliga sorozatban, az 50 kilogrammos súlycsoportban Patyi Ákos a verseny legnépesebb súlycsoportjában (19 induló) hosszú menetelést követően az első helyezést érte el.

A következő héten a fiatalok Egerben, a Tóth Péter-emlékversenyen bizonyíthattak, amely egyben korosztályos országos rangsorverseny is volt. A diák A-kategóriában induló Szűcs Roland ötödik, a diák B-korosztályos Bőte Dominik az előkelő harmadik helyezést érte el.

Az országos rangsorversenyek sora az elmúlt hétvégén az Atom-kupával folytatódott Pakson. A kétnapos versenyen először a diákok, majd a serdülők és ifjúsági versenyzők méretették meg magukat. Mindkét napon közel négyszáz versenyző indult, közöttük román, osztrák és szerb fiatalok is. A diák korosztályban az első napon Patyi Anna első, míg Bőte Dominik és Szűcs Roland is második helyezést ért el. Másnap az ifjúsági korosztályban Patyi Ákos az ötödik helyen végzett.

– Sűrű a program, minden hétvégén verseny, hét közben edzések. A gyerekek egyéb elfoglaltságát nem is részletezem. Nagy a terhelés, sokszor látom rajtuk a fáradtságot. Sajnos a versenyeink is maratoni hosszúságúak, mert rendkívül nagy az indulói létszám. Büszke vagyok rájuk, mert ennek ellenére is komoly eredményeket érnek el. Még csak most következnek a legfontosabb versenyeink, ezen a hétvégén a diák A- és B-korosztály országos bajnoksága lesz Debrecenben, majd rá egy hétre Győrben az ifjúsági B-korosztály országos bajnoksága. Ezek után sem áll meg az élet, mert október második hétvégéjén Kecskeméten, majd október 21-én itthon, a 4. Oros-Honvéd-kupán versenyzünk. Bízom benne, hogy hazai környezetben is meg tudják mutatni a gyerekek az orosházi közönségnek a tudásukat – nyilatkozta bizakodva Tóth Béla edző. A szakember kiemelte, a felsorolt versenyeken túl a serdülők igazi megmérettetése a korosztályos országos bajnokság lesz.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Oroscafe.hu
Betkó Tamás írása)