Szeptember 30-án a debreceni sportcsarnok adott helyszínt a diák B- és A-korosztályok országos bajnokságának. Előbbiben a tizenegy évesek között két budaörsi judoka lépett tatamira.



Gyimóthy Hunor az 50 kilós fiúk között jó kezdést követően alul maradt ellenfelével szemben és sajnos visszamérkőzésre sem volt lehetősége. ódor Veronika a nehézsúlyú lányok között első mérkőzését ipponnal nyerte. A másodikban vereséget szenvedett és a vigaszágon sem tudott javítani, ezzel a hetedik helyen végzett.

A diák A-korosztályban Kiss Levente a 41 kilós fiúk között kiemeltként kezdte a versenyt. A második körben lépett először tatamira, ellenfele a tatai Kádár Adrián volt. Levente magabiztosan hozta ezt a fordulót.
A döntőbejutásért a Nippon Sport JC judokája, Bíró Benedek állt szemben vele. Levi ezt a meccset is nyerte, ezzel az aranyéremért küzdhetett. A döntő másik résztvevője a Tori JC versenyzője, Jenei Bence volt akivel Levente korábban sok csatát vívott már. Kiss Levente a döntőben sem vesztett magabiztosságából, vazari értékű dobással és egy leszorítással megszerezte a magyar bajnoki címet.

Október 1-én, a hónap első versenyén az U23-as korosztály országos bajnokságán, az új Ceglédi Judo Centrumban Siroki Ibolya képviselte a Budaörsi Sport Clubot, aki ezúttal a 63 kilogrammos lányok között lépett tatamira. Első mérkőzésén pécsi ellenfelét verte, a másodikon egy békéscsabai lány ellen győzedelmeskedett. Ezzel a döntő résztvevője lett, ahol debreceni ellenfelével szemben sajnos alul maradt, így magyar bajnoki ezüstérmes lett.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Budaörsi SC)