Csapatversenyt és egyéni földharc bajnokságot rendeztek az U18-as korosztály számára Ploiestien, ahol a csíkszeredai sportolók is jelen voltak. Földharcban három érmet nyertek, csapatversenyen pedig a második helyet szerezte meg a fiúkból álló alakulat.



Az egyéni földharc küzdelmek során a Radvánszki testvérek nagyon közel voltak ahhoz, hogy a dobogó legmagasabb fokára álljanak, de Ádám és Szilárd is vereséget szenvedett a döntőben. A két fiú sportoló mellett viszont egy lány is dobogóra állhatott, a csíkszenttamási Bács Dóra. A sportolókat Czikó Levente (HJC), Dánél Szabolcs (ISK/ Szenttamás), Dániel Albert (ISK) és Mezei Rajmond (ISK/ Ditró-Remete) edzők készítették fel.


Íme, a csíkiak eredményei
Földharc
Ezüstérmes:
Radvánszki Ádám (55 kilogrammos súlycsoport, ISK), Radvánszki Szilárd (66 kg, ISK)
Bronzérmes: Bács Dóra (+63 kg, ISK/ csíkszenttamási csoport)
Ötödik helyezett: Ivácson Andrea (63 kg, ISK/ ditrói-remetei csoport), Kajtár Endre (+81 kg, Csíkszeredai Hargita Judo Club)

Judo csapatverseny: 1. Kolozsvári U, 2. Csíkszeredai ISK, 3. Nagyváradi Liberty és CSM Pitesti


Az ezüstérmes csíki csapat összetétele: 55 kg – Radvánszki Ádám; 60 kg – Mészáros Ferenc és Tamás András; 66 kg – Radvánszki Szilárd és Tankó Márk; 73 kg – Lajos Ákos; 81 kg – Benedek Levente; 90 kg – Kajtár Endre.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)