Újabb kemény küzdelmekkel teli hétvége van a Nippon Sport JC versenyzői mögött. A paksi Atom-kupán mutatták meg judokáik tudásuk legjavát.



Harci kedvüket, lelkesedésüket a sport iránt erősítette, hogy találkozhattak példaképeikkel, a magyar válogatott jeles tagjaival, és készült közös kép Bor Barnával és Cirjenics Miklóssal is.

Szombaton a diák A-, B-, C-korosztályok versenyeire került sor, majd vasárnap a serdülők és ifjúságiak folytatták. A küzdelmek most is sok izgalmat hoztak. A diák C 36 kilogrammos súlycsoportban ismét egy Nippon Sport páros: Lénárt Levente és Tölgyesi Bende elődöntözött. Most kivételesen elkerülte egymást a négy nipponos judós a nagyon kemény diák B 35 kilogrammos súlycsoportban, Koroly Ádámnak és Havas Balázsnak sikerült kiharcolnia egy-egy ötödik helyezést.

Alacsony Petra 2005-ös születésűként, diák A-kocsoportosként immár harmadik nagy versenyén állt a dobogóra a serdülők 48 kilogrammos mezőnyében. Ezen a versenyen debütált a Nippon Sport JC színeiben Molnár Bernadett, aki rögtön az első versenyén egy pontszerző ötödik helyezést ért el.



Szánti Gábor 52 kilogrammosként az 55 kilogrammosok között egy szuper meccset vívott az elődöntőben és ő is az előkelő ötödik helyig menetelt.

A verseny egyik nagy megdöbbenését Alacsony Levente első meccse jelentette, ahol az önkontrolljával megmutatta, miről szól igazán a judo. Az épp 78 kilójával nagyon szépen menetelt előre a 81 kilogrammosok között és edzője nagyon sajnálta, amikor egy kihagyott pillanat miatt elvesztette a bronzéremért vívott harcot egy karfeszítéssel.

Szanyikovách Sebő az előző hétvégén szerzett sérülése miatt, nem tudott a csapattal tartani, de gyógyulva várja a következő versenyt.


Nippon Sport JC egyéni eredmények
Aranyérmes:
Alacsony Petra (serdülő, 48 kg) Lénárt Levente (diák C, 36 kg)
Bronzérmes: Kovács Márk (diák C, 50 kg), Tölgyesi Bende (diák C, 36 kg)
Ötödik helyezett: Alacsony Levente (serdülő, 81 kg), Havas Balázs (diák B, 35 kg), Koroly Ádám (diák B, 35 kg), Lénárt Krisztina (diák A, 56 kg), Molnár Bernadett (ifi, 57 kg), Szánti Gábor (serdülő, 55 kg)


A csapatot erősítette, de ezúttal helyezetlenül végzett: Bánki Milán (diák B, 35 kg), Ferencz Barnabás (diák B, 35 kg), Firicz Zalán (diák C, 36 kg), Halász Áron (diák C, 39 kg), Képes Gergely (ifi, 66 kg)


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)