A magyarkanizsai Partizan Cselgáncs Klub szervezésében ezekben a napokban zajlik a sportegyesület ötödik nemzetközi nyári judotábora. A nyolcnapos edzőtábor munkájában három ország 36 cselgáncsnövendéke vesz részt.




A gyerekekhez neves vendégek is érkeztek. A három dormundi, tíz szentesi és huszonhárom magyarkanizsai kis judós lelkesen hajtja végre az edzői utasításokat. A gyerekek legnagyobb örömére két kiválóság, a temerini születésű, ma Baján edzősködő Csihi János, egykori kiváló jugoszláv cselgáncsozó és Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok is meglátogatta őket. Ők a példaképeink, mondta Faragó Ádám tizenegy éves magyarkanizsai cselgáncsozó. „Én mindig meg szoktam kérdezni, hogy ő-e az, akit láttam az interneten, hogy harcol, és szerintem azért jönnek ide, hogy tanítsanak bennünket.”



Ungvári Miklós a világbajnoki felkészülés közepette is időt szakított arra, hogy végre eleget tudjon tenni a magyarkanizsaiak meghívásának. Nem érkezett üres kézzel, hiszen a ceglédi judós huszonöt tiszteletbeli jegyet hozott a SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁGRA, amelyet a hónap végén, Budapesten rendeznek meg, és amelyen harminchat évesen még ő maga is indulni fog.

Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó: „A gyerekek szemében látom azt a csillogást, hogy tényleg itt van egy olimpiai érmes, többszörös Európa-bajnok, lehet vele találkozni, beszélgetni, akár egy autogramot, akár egy fotót kérni tőle. Azt gondolom, kamatostól visszakapja azt, amit tud adni az ember. A gyerekek szeretete olyan lendületet ad nekem, hogy a világbajnokságra ebből is próbálok majd táplálkozni.”

A cselgáncstábor lakóit a Partizan Sport és Rekreációs Egyesületben helyezték el. Ott edzenek, alszanak és étkeznek is, naponta ötször. Pörzsölt Attila, elnök, Partizan Cselgáncs Klub, Magyarkanizsa: „Megpróbáljuk beleszőni s délelőtti és délutáni edzésbe a reggeli egy órás futást, amely minden reggel megtörténik. Valamint az ebéd utáni egy-két órányi kis lazítást a városi medencében.”

A nemzetközi judotábor résztvevőivel Vadász Károly és lánya, Vadász Anna magyarkanizsai edzők foglalkoznak, munkájukat a külföldi gyerekekkel érkezett edzők segítik.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Pannonrtv.com)