A június 30-i hétvégén a litvániai Kaunasban került megrendezésre az ifjúsági korosztály Európa-bajnoksága, amelyen Tóth Csaba képviselte a Pénzügyőr Sportegyesületet a válogatottban.




Tóth Csaba (balról az ötödik) jócskán kivette a részét a sikerből


Tóth Csaba szombaton az egyéni küzdelmek során három győzelem és két vereség mellett a hetedik helyet szerezte meg a 90 kilogrammos súlycsoportban. Nem sokkal maradt csak le az éremért vívott csatától. Ha kicsit jobb napot fog ki, akkor biztos, hogy éremmel térhettünk volna haza.

Vasárnap a csapatversenyben a nehézsúlyban a győri Sipőcz Richárdot kellett helyettesítenie, aki sajnos sérülés miatt nem tudta vállalni a küzdelmet. Tóth Csaba ezen a napon parádés versenyzést mutatott be, és előbb a törökök, majd a lengyelek ellen is az ő győzelme döntötte el a magyar csapat továbbjutását.

Külön kiemelendő, hogy nála húsz-harminc kilogrammal nehezebb ellenfeleket győzött le és a segítségével a magyar csapat egészen a döntőig menetelt, ahol azonban a papírforma szerint erősebb grúzoknak sikerült megállítaniuk a mieinket. Ennek ellenére a magyar csapat és Tóth Csaba teljesítménye mindenképpen elismerésre méltó és gratulálunk nekik az ezüstérem megszerzéséhez.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Penzugyorse.hu)