Augusztus végén rendezik Budapesten a felnőtt világbajnokságot, amelyre három csíki sportoló is kvalifikálta magát a világranglista-pontszámok alapján. Hatalmas bravúrt vitt véghez Szőcs Elemér, Stoica Márk illetve Koncz Botond, akik kivívták a jogot, hogy ott lehessenek az augusztus végén esedékes, Budapesten sorra kerülő judo-világbajnokságon.



Tajvanon rendezték az utolsó kvalifikációs versenyt, az ázsiai Opent, amely után végleg eldőlt, hogy a három sportoló premierként részt vehet a vébén. Ez annak fényében is nagy szó, hogy Szőcs 22, míg Stoica és Koncz csupán 21-21 évesek.

Szőcsnek és Stoicának nagyban hozzájárult a kvalifikációjához, hogy a mexikói Cacúnban megrendezett Grand Prix-n pontozni tudtak. Stoica hetedik lett, míg Szőcs ugyan helyezetlenül zárt, de voltak győztes meccsei.

Az elmúlt napokban és az elkövetkezendőkben a felkészülésre teszik a hangsúlyt. Albu Botond edző vezetésével ugyanis hat sportoló – Szőcs László, Stoica Márk, Koncz Botond, Koncz Lehel, Orbán Lehel és Dávid László – a Barcelonától nem messze lévő Castelldefelsben vettek részt a nemzetközi szövetség felkészítő táborában. Itt a különleges meghívottak Brazília, illetve Japán válogatottjai voltak, tovább hat jelenleg olimpiai bajnok – Majlinda Kelmendi, Beszlan Mudranov, Teddy Riner, Haszan Halmurzajev, Rafael Silva, Andeol Emilie. A két válogatott, illetve hat olimpia bajnok igyekezett feltüzelni a mintegy hatszáz, a táborban jelen lévő felnőtt sportolót.

Az augusztus 28. és szeptember 3. között sorra kerülő SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁGON Szőcs Elemér a 81, Stoica Márk a 90, míg Koncz Botond a 100 kilogrammosok súlycsoportjában fog tatamira állni. A sportolók felkészülését a mexikói Grand Prix-versennyel kezdve és a Japánban záruló edzőtáborral Csíkszereda Polgármesteri Hivatala támogatta.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Hargitanepe.eu)