Fazakas Tamás az F. T. Diák judo Club vezetője – akinek ez idő alatt több ezer gyermek fordult meg a kezei alatt –, nagyszabású ünneplést szervezett az ajkai sportcsarnokba. Egészen pontosan egy amatőr versenyt, ahol elsősorban az első, vagy második megmérettetésükre készülő, kezdő sportolók kaptak lehetőséget, hogy tudásukat felmérjék és megmutassák.



Az ország nyolc klubja képviseltette magát  születésnapi rendezvényen, a legtávolabbi egyesület az Alföldről érkezett. A több, mint hetven judós között természetesen az ajkaiak is memérették magukat. Annak a tizennyolc kisiskolásnak, akik ebben a tanévben kezdtek Fazakas Tamásnál, ez a küzdelem jelentette az évzáró edzést is.

Nagyjából ugyanennyien indultak a különböző egyéb kategóriákban is Ajkáról. Az edző elégedetten értékelte tanítványai teljesítményét, többen éremmel térhettek haza, sokan erőn felül teljesítve álltak helyt.

Az 1972 óta működő klub emlék oklevéllel köszöntötte az egykori és jelenlegi edzőket, akik boldogan tettek eleget Fazakas Tamás meghívásának. A klubvezető a sporttársakkal együtt felidézte a nagyszerű eredményeket, hiszen Ajka Európa-bajnokot és olimpiai ötödik helyezettet is adott a sportágnak. Bár manapság ilyen szintű munkára nincs lehetőség Ajkán, Fazakas Tamás továbbra is töretlen lelkesedéssel tanítja a gyerekeket a küzdősport fortélyaira nap mint nap.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Ajkaiszo.hu
Csicsics Richárd írása)