Temesvár adott otthont az U12-es, illetve az U13-as korosztályú egyéni bajnokság döntőjének, amelyről a csíki küldöttség egy bajnoki címmel tért haza: a kisebbek korosztályában küzdő Csatlós Alíz a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.




Az U12-es korosztályban Ladó Ákos és Mihály Hunor, az U13-asoknál pedig Bodó Dávid és Héjja Márton állt nagyon közel a bajnoki címhez, de ők kikaptak a döntőben, ezüstéremmel vigasztalódhattak. Dánél Sándor (Csíkszeredai Sportklub), Dánél Szabolcs (Csíkszereda ISK, szenttamási csoport), Dániel Albert (ISK, szentegyházi csoport), Mezei Rajmund (ISK, ditrói és remetei csoport), Pantea Cornel (ISK) és Székely Attila (ISK, szentdomokosi csoport) edzők készítették fel a sportolókat.

Jól szerepeltek a háromszéki judósok is, a sepsiszentgyörgyi Balogh Hanna (U13/48 kg) és a szentkatolnai Borcsa Félix Lehel (U12/+60 kg) aranyérmet szerzett.


Íme, az eredmények:

U13-as korosztály
Ezüstérmes:
Bodó Dávid (30 kg, Sportklub), Héjja Márton (50 kg, Sportklub)
Bronzérmes: Lázár Máté (38 kg, ISK/Szentegyháza), Lakatos Áron (+66 kg, ISK/Csíkszentdomokos)
Ötödik hely: Dánél Angyalka (40 kg, Sportklub), Ivácson Fülöp Attila (34 kg, ISK/Ditró–Remete), Szatmári Albert (55 kg, ISK)

U12-es korosztály
Aranyérmes:
Csatlós Alíz (57 kg, ISK/Csíkszentdomokos)
Ezüstérmes: Ladó Ákos (34 kg, Sportklub), Mihály Hunor (46 kg, ISK/Szentegyháza)
Bronzérmes: Székely Botond (38 kg, ISK/Szentegyháza), Csibi Noémi Rebeka (32 kg, ISK/Ditró) és Ágoston Eszter (32 kg, ISK/Szenttamás)


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Szekelyhon.ro)