A versenyszezon végén két megmérettetésen is sikeresen szerepeltek az Orosházi Judo Sportegyesület versenyzői. Május 14-én rendezték Kecskeméten a hagyományos Szentkirályi-kupát, amelyen az orosházi egyesülettől öten álltak tatamira.




Bőte Dominik (b), Szűcs Roland és Patyi Ákos


A diák A-korosztályban Szűcs Roland és Németh Marcell harmadik helyezést, diák B-korosztályban Patyi Anna második helyezést ért el.

Május végén Zalaegerszegen rendezték az országos diákolimpiát a diák és az ifjúsági korosztályban. Az orosházi gyerekek innen is érmekkel és helyezéssel tértek haza.

Bőte Dominik és Patyi Ákos bronzérmes lett
„Nagyon készültünk az országos versenyre, nem mondom, hogy ez zökkenőmentes volt. Györki Dani és Héjja Máté is sérüléssel bajlódott, így nem tudtak a versenyen részt venni és négy sportolóval utaztunk Zalaegerszegre. A diák B-korosztályban Patyi Anna a nehezebb ágra került, sajnos aznap nem ment neki a versenyzés. Nem fordult még elő vele, hogy érem nélkül végezzen egy viadalon. A sportban ez lehetséges, nem baj, ha megtanulunk emelt fővel veszíteni. A korosztályban Bőte Dominik indult még, aki aznap végre átlépte a saját árnyékát, és tényleg harcosan felállva harmadik helyezést ért el. Nagyon örülök ennek, mert ezzel önmagának is sikerült bizonyítania” – értékelte versenyzői teljesítményét Tóth Béla edző.


A szakember elmondta még, hogy a diák A-korosztályban Szűcs Roland indult, aki hajszállal maradt le a dobogóról. Kiemelte, az akarattal nem volt baj, a higgadtság hiányzott. Roland ötödik helyezése is komoly eredmény az országos versenyen.

„Másnap az ifjúsági korosztályban Patyi Ákos lépett a tatamira. Az első mérkőzésen lehajtotta ellenfelét a szőnyegről, sajnos vitatható akció indításból hozták ki győztesnek vetélytársát. A második mérkőzését gyors ipponnal fejezte be Ákos és a harmadik helyért léphetett szőnyegre. Ezen a mérkőzésen végig irányítva szerezte meg a bronzérmet. Sokat dolgoztak a gyerekek eddig, még az övvizsgák vannak hátra, azután egy hónap megérdemelt pihenés következik” – zárta beszámolóját a szakember.

Július végétől ismét sűrű lesz a program a sportolók számára: edzések, edzőtábor és augusztus végén felnőtt világbajnokság Magyarországon. Utóbbin természetesen az orosházi judósok a helyszínen szurkolnak honfitársaiknak.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Oroscafe.hu
Betkó Tamás írása)