Június első hétvégéjén rendezték a serdülő korosztály Európa-kupáját Győrben, amelyen öt diósdi versenyző vehetett részt. A várt siker ezen a hétvégén sem maradt el.




Szombaton a kisebb súlyúak versenyeztek. Hajdu Ilang 44 kilogrammban versenyzett. Határozottan kezdett és csak a negyeddöntőben hibázott. A bronzmérkőzésen azonban kétséget kizáróan emelkedett felül ellenfelén, így a dobogó harmadik fokára állhatott. Aznap a másik versenyző Riedl Dóra volt, aki a talán legkeményebb súlycsoportban szerepelt a 48 kilogrammban. Remekül dolgozott és sikerült a pontszerző hetedik helyre beérnie.

Vasárnap három diósdi sportoló is tatamira állhatott. Vargha Zsoltnak (73 kg) nem volt túl szerencsés a sorsolása, de így is hetedik helyezett lett. Kovács Boglárka (52 kg) még korosztályon aluliként indult ezen a versenyen, ezért külön érdem számára, hogy csak egy legyőzőre talált, és megszerezte a bronzérmet a serdülők között. Bodor Sárát (57 kg) is csak egy hajszál választotta el a dobogótól. A bronzéremért kemény csatát vívott, és csak a hosszabbításban maradt alul. Ötödik helyezett lett.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Diósdi DSE)