2017. június 11.

Egy ezüst- és egy bronzérem a serdülő Európa-kupán

Győrben rendeztek kétnapos serdülő Európa-kupát, ahol a tizenegy PVSK-judós közül ketten érmesek, kilencen pedig pontszerzők lettek. Kersics Antaltól, a PVSK judo szakosztály vezetőedzője válaszolt a pvsk.hu kérdéseire.– A legfontosabbal kezdeném. Rácz Bálint ezüstérmesünk túl van egy sikeres műtéten. Mi történt vele?
– Sajnos Bálint a döntőben egy akció során kulcscsonttörést szenvedett. Ez bármikor előfordul ilyen versenyen, még aznap, szombaton megműtötték Győrben. A szülei szerencsére a helyszínen voltak, így még este hazajöhetett. Remélem, négy hét alatt rendbe jön, és elkezdheti a könnyű mozgásokat. Az ezüstérme nagyon szép eredmény.

– Kérlek, néhány szóban értékeld a versenyt!
– Ez egyéni verseny volt, nagyon jó volt arra, hogy felmérjük, hol tartunk. A PVSK most egy domináns szakosztály, sok programon veszünk részt. Ilyen még nem volt, hogy öt ötödik helyezettünk volt, sajnos a bronzmeccsek nem sikerültek jól. Nagyszerűen küzdöttek versenyzőink, hét érmes meccsünk is volt! Elégedett vagyok, a küzdőszellemmel is. Erős volt a mezőny, bár gyengébb, mint a tavalyi év. Tizenegy ország, többek között horvátok lengyelek, csehek, románok, szlovének, franciák,volt jelen,  több mint 380 résztvevő, ez kicsit kevesebb, mint tavaly, mert Olaszországban és Németországban is párhuzamosan rendeztek Európa-kupákat, ahol sokan vettek részt.

– Mi a további program?
– A versenyidőszaknak most vége van, a gyerekek egy kis lélegzethez jutnak, rövid pihenőjük lesz, de lesznek övvizsgák, ezek fontosak, mert befolyásolják a nemzetközi versenyen való indulást. Utána alapozó időszak következik, majd augusztus 10-e után jönnek a különböző megmérettetések szinte minden hétvégén. És nekem még hátravan a veterán Eb.

A PVSK versenyzői akik tatamira léptek: Pál Alexa 36 kg, Böngyik Anna 44 kg, Vecsernyés Judit 52 kg, Nagy Máté Tamás 45 kg, Hajós Máté 45 kg, Rácz Bálint 45 kg, Kőszegi Levente 50 kg, Kenderesi Péter 66 kg, Beöthe Mátyás 73 kg, Udvari Zsolt 81 kg, Ligeti Márk 81 kg.


PVSK egyéni eredmények
Ezüstérmes:
Rácz Bálint
Bronzérmes: Pál Alexa
Ötödik helyezett: Hajós Máté, Beöthe Mátyás, Ligeti Márk, Udvari Zsolt, Vecsernyés Judit
Hetedik helyezett: Böngyik Anna, Kenderesi Péter


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: PVSK.hu
Nyilas László írása)