A budapesti Papp László Aréna augusztus 28. és szeptember 3. között ad otthont a nagy érdeklődéssel várt világbajnokságnak. Az eseményen bemutatták a vébé főszponzorát, beszámoltak a felkészülésről, a szervezés állásáról és a jegyértékesítésről is.



Elhangzott, hogy a férfiak már harmincharmadszor, a nők viszont még csak huszonkettedszer csatáznak a magyar fővárosban.

„Hiszek abban, hogy én is szerepelhetek a hazai világbajnokságon.” Bartha Ákos

A Grand Prix után
A Magyar Suzuki Zrt. ünnepélyesen hét gépkocsit adott át sportolóinknak, ezzel segítve felkészülésüket. A tárgyi feltételek hazai gyarapodásán túl a vb legjobbjai anyagilag is jól járnak, rájuk egymillió dolláros díjazás vár. Ez máris jótékony hatást gyakorolt a nevezések számára, hiszen Budapesten többen lesznek, mint 2015-ben Asztanában (ahol 120 ország képviseletében 729-en léptek tatamira) voltak. A magyar vb-csapat gerince már kialakult, a hivatalos csapat kijelölése viszont a júliusi, Kínában sorra kerülő Grand Prix után lesz.

Kínából Japánba
A Magyar Sport Házában ott voltak a világbajnokság leendő magyar főszereplői és felkészítő edzőik is. Köztük volt Gercsák Szabina, a Miskolci Judo Club 70 kilós kiválósága és mestere, Flórusz János is.

„Hohhotban lesz a kínai megmérettetés – mondta Flórusz János, a Miskolci Judo Club elnök-vezetőedzője. – Előtte hazai felkészüléseken veszünk részt, naponta kétszer tréningezünk. Hohhot után nyomjuk meg a gombot, ugyanis onnan átmegyünk Japánba edzőtáborozni, és terveink szerint szűk három hétig maradunk ott. Az mindettől függetlenül bizonyosnak látszik, hogy a 70 kilós mezőnyben tanítványom, Gercsák Szabina képviseli színeinket a budapesti vébén. Egészségileg rendben van, jól bírja a terhelést, így bizakodással tekintünk az elkövetkezendő hetek, hónapok elé.”

Gercsák Szabina Budapesten szeptember elsején versenyez, harmadikán pedig a csapatverseny vár rá.

„Most erősebbek lettek az edzéseim, és muszáj bírnom a munkát, hogy a vébére minden rendben legyen – jelentette ki a miskolciak ifjúsági olimpiai bajnoka. – Nagy várakozással tekintek a kínai viadal, majd a japán tábor elé, utóbbiba az edzőpartnerek miatt megyünk.”

Bartha Ákos is
A magyar férfiválogatottat erősítheti Bartha Ákos, a Miskolci VSC 60 kilós sportolója.

„Keményen dolgozom és hiszek abban, én is szerepelhetek a hazai világbajnokságon – szögezte le a zöld-fehérek tagja, aki hozzátette: – Kínába nem megyek, hamarosan a szlovéniai Celjében szerepelek, az viszont lehetséges, hogy a japán táborban magam is ott leszek.”

A tájékoztatón közölték, hogy a főszponzor – az autókon túl – jelentős összeggel támogatja a honi szövetséget. Ennek nagyságáról az MJC elnöke csak ennyit jegyzett meg:

„Soha nem látott nagyságrendről van szó…”

Végül bejelentették, hogy a budapesti vébé díszvendége lesz Vlagyimir Putyin orosz elnök, a nemzetközi szövetség tiszteletbeli elnöke, és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság német elnöke is.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Boon.hu)