Május 29-én rendhagyó edzésen vehettek részt a Tamási Fehérszarvas SE judósai. Az edzést dr.Kovács Antal, a magyar judosport egyetlen olimpiai bajnoka tartotta meg számukra.



A Tamási Fehérszarvas SE 2015-ben alakult civil összefogással, jelenleg csaknem negyven tagot számlál, ebből huszonegy igazolt versenyző. Az egyesület elsősorban tömegsportélményt szeretne biztosítani a gyerekeknek és felnőtteknek, de a tehetségesebbek kipróbálhatják magukat és tudásukat a korosztályos magyar élmezőnyben is.


Kiemelt eredményeik között szerepelnek országos diákolimpiai érmek, Magyar Kupa-ezüstérem junior kategóriában és egyéb említésre méltó országos helyezések. Az egyesület igyekszik szociálisan érzékeny maradni,a lehető legcsekélyebb tagdíj-kötelezettség terheli a sportolni vágyókat, a tisztségviselők és az edző ingyen végzi feladatát, és pártoló tagok révén kérhető a tagdíjmentesség is. Ebben komoly segítséget nyújtott a Tam-Bau Kft. és a Luxferro Kft. mint kiemelt támogatók.


Az edzés nagyon közvetlen hangulatban telt, Barcelona olimpiai bajnoka egyszerű gyerekek számára is értelmezhető dobáskombinációkat mutatott be. A gyerekek számára az esemény fénypontja az volt, amikor megnézhették, s megfoghatták az olimpiai aranyérmet.



Dr. Kovács Antal megosztotta a nebulókkal a gondolatait és kifejtette: nem feltétlenül az olimpiai álmok miatt kell sportolni, hanem annak hozadéka miatt, értve ezalatt azt, hogy a judo és általában a sportok megtanítanak a győzelem és a vereség élményének feldolgozására, amely későbbi felnőtt életük során meghatározza majd sorsukat, hogy ezeket az élményeket miként reagálják majd le. A sport jobb emberré nevel mindenkit.

Az edzés végén Kovács Antal autogrammokat osztott a judokák övére megköszönvén a meghívást és elmondta, hogy gyerekkorában ő sem sokkal nagyobb judoteremben ismerkedett meg a sportág alapjaival és nagyon jól érezte magát az 56 négyzetméteres tatamin a társasággal.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)