Május 27-28-án Zalaegerszegen rendezték meg a diák és ifjúsági korcsoportok országos diákolimpiáját. Az első versenynapon a diák A- és B-korcsoport küzdelmeire került sor. A Budaörsi színeket ezen a napon négy versenyző képviselte.




A diák B-korcsoportban a lányok között a nehézsúlyban Ódor Veronika két győzelem egy vereséggel bronzérmet szerzett. Erdődi Kristóf 35 kilóban két győztes meccsel kezdett. A négy közé jutásért sajnos vereséget szenvedett, de a vigaszágon javítani tudott, újabb két mérkőzést nyerve a bronzéremért küzdhetett.

Sajnos ez a küzdelem az ellenfele győzelmével fejeződött be, így Kristóf az ötödik helyen végzett. Az 55 kilogrammban Molnár Somogyvári Bence ezúttal helyezetlenül zárta a versenyt.

A diák A-korcsoportban Kiss Levente az előzetes nevezéstől eltérve, egy súlycsoporttal feljebb, a 41 kilogrammos fiúk között állhatott tatamira. Négy győzelemmel a súlycsoport győztese, diákolimpiai bajnok lett.

Vasárnap reggel diák C-s és ifjúsági versenyzők érkeztek a zalai városba. A legifjabb versenyzőik közül öten mérlegeltek be. A lányok 36 kilós mezőnyében Halmai Abigél első mérkőzéséről vesztesként jött le a tatamiról, azonban a vigaszágon javítani tudott, egészen a bronzéremig verekedte magát.

A fiúk között a legkisebb súlycsoportban, a 27 kilogrammban Murányi Ádám magabiztosan versenyezve aranyérmet szerzett. A 33 kilósok között Csató Dénes és Kiss Szabolcs is tatamira állt. Dénes két vesztes és egy győztes mérkőzéssel ezúttal helyezetlen maradt. Szabolcs egészen a döntőig menetelt, ahol sajnos alulmaradt ellenfelével szemben, ezüstérmes lett.

Az 50 kilós fiúk között László Botond bronzérmet szerzett. A délutáni programban Beringer Dominik egy súlycsoporttal feljebb, a 60 kilósok között bronzérmes lett Murányi Tamás szintén súlycsoportot váltva, a 73 kilogrammban ötödik helyezést ért el.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Budaörsi SC)