A judosport első félévének legfontosabb záróversenye, amelyre év elejétől készülnek a különböző szintű versenyeken való megmérettetéssel a diák korosztálytól az ifjúsági, junior korosztályig a fiatal judokák, az a Magyar Judo Szövetség és a Diáksport Szövetség szervezésében az országos diákolimpia.

A judosport első félévének legfontosabb záróversenye, amelyre év elejétől készülnek a különböző szintű versenyeken való megmérettetéssel a diák korosztálytól az ifjúsági, junior korosztályig a fiatal judokák, az a Magyar Judo Szövetség és a Diáksport Szövetség szervezésében az országos diákolimpia.




Zalaegerszegen, a Sportcsarnokban rendezték meg a 2017. évi diák A, B, C és ifjúsági diákolimpiát május 27-28-án. A mindkét nap nagy létszámú versenyen (csaknem hétszáz versenyző) a Nagykanizsai TE 1866 judo szakosztálya tizenkét fővel képviseltette magát.

A két nap összesített eredménye: három arany-, két bronzérem, két-két hetedik és kilencedik helyezés, s három judoka helyezetlenül zárt. A szombati napon a diák A- és B-korosztályban hárman indultak.  Közülük Grabant Máté érte el a legjobb eredményt 35 kilogrammban a hetedik helyezéssel, diák A-korcsoportban egy győzelem, két vereséggel. Lipódi Lászlónak 54 kilogrammban sajnos az első vesztes mérkőzést követően már nem volt lehetősége a javításra, így a 9-11. helyen zárta a versenyt. Diák B-korosztályban Lakner Tamás indult a 45 kilogrammban, két vesztes mérkőzéssel a 10-14. helyen végzett.



A helyezéseket tekintve kevésbé sikeres szombati nap után, vasárnap a diák C- és ifjúsági korcsoportok megmérettetésére került sor. Ezen a napon kilenc judoka kelt útra, hogy a diákolimpiai bajnok címet elnyerhesse. Hármuknak ez meg is adatott.

A legfiatalabb korosztályban Garai Emese 36 kilogrammban négy győzelemmel, Garai Nimród 45 kilogrammban, Nagy Adrián Vajk +55 kilogrammban pedig három győzelemmel lett diákolimpiai bajnok. A dobogó harmadik fokára állhatott még 36 kilogrammban Szeghy Tamás, aki három győzelemmel, egy vereséggel a harmadik helyen végzett.

Hasonlóképpen a dobogó harmadik fokára állhatott Sárközi Rajmund 42 kilogrammban, aki két győztes, egy vesztes mérkőzést követően lett harmadik helyezett. Kovács Ákosnak 30 kilogrammban nem sikerült a verseny, mert részben a 27 kilogrammos súlyhatárt 30 dekával túllépve indult a 30 kilogrammosok között, részben rosszullét miatt nem tudott figyelni, vezető szerepű mérkőzést veszített el kétszer is.



Lipódi Márton 33 kilogrammban egy rosszul indított dobását ellenfele megkontrázta, javítani már nem volt idő, vereséget szenvedett. A vigaszágra nem vitte tovább ellenfele, hiszen a következő meccsen kikapott, így ő a 10-16. helyen zárta a versenyt.

„Sajnáljuk, hogy nem tudtak legjobb tudásuk szerint versenyezni, hiszen mindkettőjüktől dobogós helyezést vártunk” – nyilatkozta Mester Józsefné edző.

Az Ifjúsági versenyzők között Simon Barnabás 50 kilogrammban kemény, rutinos ellenféllel kezdett, akitől kikapott. A vigaszágon karfeszítés által szenvedett sérülést, fel kellett adnia a mérkőzést, így a hetedik helyen zárta a versenyt. Ludnik Máté 66 kilogrammban két vesztes meccsel helyezetlen lett, hiszen a legnagyobb létszámú mezőny ebben a súlycsoportban volt (20 fő).



Az iskolák közötti versenyben a harmadik helyért járó kupát a Miklósfai Általános Iskola csapata nyerte el az NTE 1866 judo szakosztály tagjainak eredménye alapján.

„Gratulálunk a friss bajnokoknak és dobogós helyezetteknek! A jó kezdés sarkallja arra őket, hogy mindig jobbak, eredményesebbek legyenek, kitartóan, szorgalmasan készüljenek az őszi országos bajnokságra. Akiknek most nem sikerült, azoknak sincs okuk keseregni, hiszen még van idejük javítani. A részvét a fontos!
Büszkék vagyunk mindnyájukra, a teljesítményükre, melyet az idáig vezető úton, edzéseken, az eddigi versenyeken már bizonyítottak” – értékelt Mester Józsefné a második nap végén.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)