A Nagykanizsai TE 1866 judo szakosztálya május 20-án Kaszón járt a dél-dunántúli regionális rangsor versenyen, amelyet e helyen, ez alaklommal is a Somogyszobi Judo Club rendezett meg.




A csodálatos környezetben rendezett versenyen minden évben több klub képviselteti magát. A sportcsarnok befogadóképességéhez képest, jóval nagyobb létszámmal indult a verseny. A Nagykanizsai Te 1866 judo szakosztályának tizenhárom tagja nevezett a versenyre és 14 érmet vittek haza (7 arany, 7 ezüstérem).



A verseny a diák D (10 év alattiak) randori küzdelmeikkel kezdődött. Ebben a korcsoportban hárman képviselték az NTE szakosztályát: Tóth Barnabás és Musztács Izabella aranyérmet, Horváth Mátyás ezüstérmet szerezett.

A hivatalos diák korcsoportban tíz judoka méretkezett be.



NTE 1866 egyéni eredmények
Serdülők
Ezüstérmes:
Nagy Krisztofer (81 kg)

Diák A-korcsoport
Ezüstérmes: Grabant Máté (35 kg), Lipódi László (54 kg)

Diák B-korcsoport
Aranyérmes:
Garai Emese (40 kg)
Ezüstérmes: Lakner Tamás (45 kg)

Diák C-korcsoport
Aranyérmes:
Szeghy Tamás (36 kg), Garai Nimród (45 kg), Garai Emese(36 kg), Nagy Adrián (+55 kg)
Ezüstérmes: Kovács Ákos ( 30 kg), Lipódi Márton (33 kg)



„Egy-két ezüstérem lehetett volna fényesebb is, de nem vagyunk elégedetlenek – kezdte értékelését Mester Józsefné edző. – Mindenki a legjobb tudása szerint dolgozott, aki vétett, és emiatt vesztett, az javíthat legközelebb. Mindemellett ez a verseny is egy felkészülési lehetőség volt a május utolsó hétvégéjén Zalaegerszegen megrendezésre kerülő diákolimpiai versenyre, ahol legalább ilyen versenyeredményt remélünk és várunk judokáinktól.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)