Van potenciál a székelyföldi judóba, a helyi sportolók küzdeni akarása hozzásegítheti őket a magasabb szintek eléréséhez – hangsúlyozta Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok magyar judós hétfőn Csíkszeredában.




Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán a hétvégén immáron harmadik alkalommal megrendezett, gyermekek számára kiírt, Molekula-kupával díjazott cselgáncsverseny kapcsán. Az Erőss Zsolt Arénában lezajlott Molekula-kupán Ungvári Miklós adta át a díjakat a gyerekeknek.

Az olimpikon szerint tehetséges, technikailag jól képzett sportolók kerülnek ki a helyi utánpótláscsapatokból, akikben megvan a lehetőség arra, hogy akár világversenyeken is szerepeljenek. Ungvári elmondta, gyerekként ő is sokat tanult példaképei mellett a tatamin, ezért érzi úgy, hogy neki is át kell adnia valamit a jövő nemzedékeinek.

„Közel egy évtizede ápoljuk ezt a testvérkapcsolatot a csíkszeredai cselgáncs képviselőivel, akik már többször segítettek nekem a versenyekre való felkészülésben. Ezúttal én is hozzájárulhattam valamivel a helyi dzsúdó előrehaladásához” – mondta.

Az elmúlt versenyek közül az idei megmérettetésen volt a legtöbb résztvevő, csaknem háromszáz gyerek lépett tatamira – tudtuk meg Sinka Szabolcstól, a verseny egyik főszervezőjétől. „A verseny első helyezettje a Csíkszeredai Sportklub csapata lett, a második helyet a Csíkszeredai ISK, míg a harmadikat a Kézdivásárhelyi Sportiskola csapata szerezte meg. A kupára az ország több régiójából érkeztek résztvevők” – összegezte Sinka.

A felszólalók között jelen volt Farkas László nyugalmazott gyógyszerész, a csíkszeredai dzsúdósport egyik elindítója, valamint Szőcs László veterán cselgáncsozó is. Az esemény házigazdája Farkas Balázs, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának megbízott vezetője volt. A Molekula-kupával párhuzamosan zajlott a veteránok országos bajnoksága. Íme, a csíkiak helyezései:


Aranyérmes:
Szőcs László (+100 kg-os súlycsoport, M4-es kategória), Málnási Adrián (+100 kg, M1), ifj. Szőcs László (90 kg, M2), Cseke Szilárd (81 kg, M2)
Ezüstérmes: Tordai Levente (+100 kg, M4), András Csaba (90 kg, M2), Kovács Attila (81 kg, M5)
Bronzérmes: Szántó István (+100 kg, M6), Olti Csaba (100 kg, M4), Bilibók Sándor (73, M5), Kurcsakovszki Szilárd (73 kg, M1)


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Szekelyhon.ro
Fotó: Gecse Noémi)