A magyarkanizsaiak 2002-ben váratlanul elhunyt egykori tanítómestere emlékének szentelt hagyományos sporteseményen romániai, bosznia és hercegovinai, horvátországi, magyarországi és szerbiai versenyzők indultak.



A Gyógyfürdő sportcsarnokában a 2003/2004-es, a 2005/2006-os illetve a 2007-es és attól fiatalabb korosztály 291 gyermekversenyzője lépett tatamira.

A gyerekek igen harciasan, de sportszerűen küzdöttek a négy szőnyegen, ennek ellenére az ügyeletes egészségügyi személyzetnek is akadt dolga, szerencsére nem több az átlagosnál. Az emlékversenyen – mint mindig – ezúttal is megjelent Mira Dragics, a néhai edző özvegye és tiszteletét tette a jugoszláv cselgáncssport egyik legnagyobb egyénisége, Slavko Obadov is.

A tatamin a magyarkanizsaiak egykori mesterének barátai bíráskodtak, azok, akikkel annak idején együtt versenyzett, együtt edzősködött és együtt dolgozott a cselgáncssport fejlesztésén, és akik éppen ezért, minden évben örömmel vállalják a bírói feladatok ellátását.

Az emlékversenyen eddigi tevékenységéért a Vajdasági Cselgáncs Szövetség több magyarkanizsai sportmunkást elismerésben részesített. Közöttük volt Pörzsölt Attila, a házigazda Partizan KOT Cselgáncs Klub elnöke is.

„A szövetségtől kapott, a hosszú évek kitartó munkájáért járó elismerés nagyon jól esett, főleg azért, mert része volt benne a VCSSZ titkárának, Milan Aleksicsnek is, aki valamikor Magyarkanizsán cselgáncsozott és a szíve még mindig itt van a mi kis városunkban. Ez az elismerés úgy érzem a klubunkban folyó munkának is szól, hiszen alapvető célkitűzésünk az, hogy minél több gyerek legyen a sportban, ezen belül minél több gyerek legyen a klubban az utca helyett. Igyekszünk jó nevelést adni a gyerekeknek, hogy minél kitartóbbak legyenek, hogy felkészítsük őket az életre. Tapasztalataink azt mutatják, hogy ezek a törekvéseink legalább 75 százalékban megvalósulnak, ami szerintem igen szép eredmény. A mai tornán a mi gyerekeink és jól szerepeltek, hiszen 9 érmet, 1 arany-, 2 ezüst- és 6 bronzérmet gyűjtöttek be.”

Az eredmények összegezése után kiderült, hogy a legsikeresebb hazai klubnak a belcsényi Cement bizonyult, a külföldiek közül pedig a szegedi cselgáncsozók értek el legtöbb sikert. A legtömegesebb klubnak járó elismerést a szabadkai Spartacus érdemelte ki.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Vajma.info)