Huszonöt ország több mint ezerötszáz judósa vett részt az idei Budapest-kupán. A leányvári kiválóan szereplő ifjúsági versenyző Tandi Alexa (63 kg, 3. hely) és Tandi Zsanett (70 kg, 5. hely) volt.



Huszonnégy ország 238 versenyzője lépett tatamira Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban, a felnőtt Európa-kupán. Szabó Frigyes három győzelme után, a döntőbe jutásért vívott csata ötödik percében szenvedett vereséget. A bronzmérkőzésen Török Rolandot legyőzte, így felállhatott a dobogó alsó fokára.
 
Varsóban, a felnőtt Európa-bajnokság zárónapján a csapatversenyekre került sor, a férfiaknál tizenhat, a nőknél hét válogatott szállt harcba az érmekért. A mieink a házigazda lengyelekkel néztek farkasszemet a legjobb nyolc közé jutásért. A csapatversenyben szerepet kapó Szabó Frigyes hatalmas akarattal küzdött, és két vazarival nyert. A magyar csapat bejutott a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben Ukrajna ellen vereség.



A vigaszágon a szerbeket kellett legyőznünk, hogy a bronzéremért küzdhessünk. Szabó Frigyes ipponnal győz.
A magabiztos, 4-1-es diadalt követően nem maradhatott más hátra, mint, hogy mindent egy lapra feltéve, dobogós helyezéssel zárjuk a varsói Eb-t. Ellenfélnek a Csehországot és Azerbajdzsánt búcsúztató, rendkívül erős francia válogatottat kaptuk.

A 73 kilogrammban Szabó Frigyes egy fojtással csaknem meglepte a 2014-es Európa-bajnok Loic Korvalt, akit nem sok választott el a kopogástól. A felettébb izgalmas mérkőzés végén a leányvári judós ökle emelkedett a magasba, miután a hosszabbításban a bíró megintette ellenfelét, aki igencsak zokon vette a döntést. 4-1-re férfiválogatottunk diadalmaskodott, s állhatott fel a dobogó alsó fokára.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Fotó: EJU, Tino Maric)