Április 23-án vasárnap rendezték meg Pápán az ötödik Bakony-kupát, amely egyben az Észak-dunántúli régió rangsorversenye is volt, sőt, az idei verseny a küzdelmeken kívül a jótékonyságról is szólt.




A Decsen élő Vaskó család otthona sajnálatos módon egy tűzkárban megsemmisült, erről értesülve a Bakony Judo klub és a Judo a Pápai Sportért Alapítvány vezetői egyként döntöttek úgy, hogy a judós család segítségére sietnek. A Bakony-kupa bevételének ötven százalékával, és helyszíni adománygyűjtéssel járultak hozzá, hogy Vaskó Sándorék mihamarabb újjá építhessék elvesztett otthonukat.




A verseny rekordot döntött, mivel harminchárom egyesület, 318 kis judokája vállalta a megmérettetést. A Bakony-kupa megnyitóján Végh József és Pillér Gábor köszöntette a szervezők nevében a megjelenteket, külön kiemelve a Vaskó családot, akik személyesen vették át a pápai judo ajándékát. A szervezők ezután felolvasták dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnökének levelét, amelyben kifejezte együttérzését, és meghívta a Vaskó családot az augusztusi budapesti világbajnokságra.

A küzdelmek megkezdése előtt Pfluger Antal átadta a régió legeredményesebb sportolóinak a megérdemelt jutalmakat. A precíz, gyors verseny lebonyolítás mindig jellemző volt a pápai versenyekre, ez az idén sem volt másképp, külön köszönet ezért a titkárainknak, és a Szolnok István vezette bírói gárdának. A rendezők nagy örömére az idén sem volt egyetlen komoly sérülés sem.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)