A Siklós SE judo szakosztályának szervezésében zajlott le a serdülő diákolimpia országos döntője március 4-én. A magas színvonalú versenyen 65 klub 253 indulója mérette meg magát.



„Ezúton is köszönjük támogatóinknak és szülői közösségünknek a segítséget és a sok munkát! Egyesületünket országos bajnokaink, Szász Hanna és Molnár Ajsa képviselték. Ajsa a 36 kilogrammosok között a döntőig jutott, ahol kiegyenlített küzdelemben, a hosszabbításban is döntetlen eredménnyel, bírói döntéssel maradt alul ellenfelével szemben, így ezüstérmet szerezve. Hanna a 41 klogrammosok között küzdött. Súlycsoportjában öt induló volt, amelyből hárman körbeverték egymást. Hanna egy ippon- és két vazarigyőzelemmel 24 pontot szerzett, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A sors iróniája, hogy az lett a győztes, akit Hanna megvert. Mindkét versenyzőnk eredménye kimagasló, főként, ha figyelembe vesszük, hogy mindketten egy korosztállyal feljebb versenyeztek, mint jelenlegi (diák A) korcsoportjuk.

A siklósi versenyt követő hétvégét Barcson töltötték judokáink, ahol mintegy háromszáz indulóval, nemzetközi mezőnnyel, diáktól a felnőtt korosztályig került megrendezésre a regionális judo verseny. Egyesületünk húsz indulóval vett részt a versenyen és valamennyi judokánk dobogós helyezést ért el.

Versenyzőink közül kiemelném Százuj Bencét és Szász Dávidot, akik meglepetésszerű győzelmet értek el. Mindketten nagyon pozitív hozzáállással, akaraterővel, szorgalommal dolgoztak, ami meghozta gyümölcsét. Kiemelném Szász Hannát és Molnár Ajsát, akik saját korcsoportjuk mellett, az egyel feljebb lévő serdülő korcsoportban is első helyen, valamint Jovánovics Ákost is, aki saját és serdülő korcsoportban is a harmadik helyen végzett.  Felnőtt korcsoportban Kántor Bence, a 81 kg második helyét, Szigetvári Szabolcs a +100 kg első helyét szerezte meg.”


Siklós SE egyéni eredmények, Barcs
Felnőttek
Aranyérmes:
Szigetvári Szabolcs
Ezüstérmes: Kántor Bence

Serdülők
Aranyérmes:
Molnár Ajsa, Szász Hanna
Bronzérmes: Jovánovics Ákos

Diák A-korcsoport:
Aranyérmes:
Molnár Ajsa, Szász Hanna, Szász Dávid
Ezüstérmes: Hanvay Máté
Bronzérmes: Jovánovics Ákos, Mikola Zétény, Ujvári Cseh Simon, Szőlősi Dominik

Diák B-korcsoport:
Aranyérmes:
Kalmár Etele Farkas

Diák C-korcsoport:
Aranyérmes:
Százuj Bence

Diák D-korcsoport:
Aranyérmes:
Tomkó Barnabás
Ezüstérmes: Százuj Balázs, Kun Marcell
Bronzérmes: Bohnicsek Elinor, Bohnicsek Míra, Kalmár Léna Luca


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Kalmárné Dömsödi Ivett)