„Nehéz értékelni a 2016-os esztendőt, de nemcsak azért, mert olyan sokszínű Veszprém sportélete.” Ezt Porga Gyula, Veszprém polgármestere mondta köszöntőjében a 2017. évi hagyományos sportévnyitón.



Az ünnepélyen, ahol a tavalyi esztendő legjobbjait köszöntötték, a város vezetője kifejtette, pesszimistán és optimistán is tekinthetünk a mögöttünk hagyott évre – félig üres vagy félig tele pohár. Például csupán Rasovszky Kristóf úszó jutott ki Veszprémből a tavalyi olimpiára, vagy ott volt Köln is, ám más oldalról nézve a futball Eb-re kijutott magyar válogatottba két veszprémiért is szoríthattak, és büszkék lehetnek a Telekom Veszprémre, amiért zsinórban harmadszor jutott el a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, Európa legnagyobbjaival vetélkedve.

Porga Gyula köszöntőjében kiemelte, a 2017-es év a városi infrastruktúra megerősítéséről is szól. Év végén megkezdődhet az uszoda építése, lesz jégcsarnok, bővítik a Veszprém Arénát, és felújítják a stadiont is, ahol XXI. századi, nívós dobópályát is létrehoznak az atlétáknak.

Az évnyitót a szokásokhoz hűen Porga Gyula polgármester köszöntője vezette fel. Ezt követően a város elöljárója átadta a Veszprém Város Sportjáért kitüntetéseket. Az elismerést Tóthné Nagyőszi Ildikó, a városi asztalitenisz-szövetség vezetője, Németh János testnevelő, Hartig Judit, a városi természetjáró szövetség vezetője, valamint Horváth László, a Domonkos László Veszprémi Judo SE vezetője vehette át.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Veol.hu
B. Virág Rita írása)