Pályázott és nyert a város az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sport Szakállamtitkársága 2016 őszén hirdetett tenderén. Az önkormányzat négy program megvalósítására nyert száz százalékos intenzitású támogatást, 5,8 millió forint értékben.




Ungvári Miklóssal garantált a jókedv


A tervezett eseményekről Szarvas Péter számolt be a városházán tartott sajtótájékoztatón. A polgármester elmondta, a HISZEK Benned Sport Program részeként hétvégén is nyitva tart a Belvárosi uszoda a következő hetekben, de a „Sportolj együtt olimpikonokkal” tervre is rábólintott az EMMI. Első körben a Gerlai Általános Iskola, majd a BSZC Trefort tanulói Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózóval találkozhatnak február 21-én, 10 és 12 órától.

Kis Gábor olimpiai bajnok vízipólós február 23-án látogat el az Erzsébethelyi Általános Iskolába. A továbbiakban Csabai Edvin 17-szeres világbajnok maratoni kenus, Storcz Botond 3-szoros olimpiai bajnok kajakos, Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes judós és Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő vesznek részt az általános és középiskolások testnevelés óráin, ahol egy rövid élménybeszámolót követően közösen sportolnak a fiatalokkal.

Az önkormányzat munkatársai már felvették a kapcsolatot az érdeklődőkkel, a visszajelezések alapján 19 telephelyről összesen mintegy négyszázötven nagycsoportos óvodás vesz majd részt az eseményen. A negyedik programelem pedig a Nők Napja, ami egy egész napos rendezvény lesz Béres Alexandra és Katus Attila vezetésével március 11-én a CsabaParkban.

– Kifejezetten és kizárólag hölgyek részére szeretnénk rendezni egy egész napos programot – hangsúlyozta a polgármester. Ezen a napon egyetlen helyszínen számos sportágban kipróbálhatják magukat az érdeklődők, mint például a fitnesz, aerobik, spinning, piloxing, zumba, power plate, kettlebell, TRX, jóga. Ezen felül bemutatják a Békéscsabán űzhető  sportágakat, valamint megjelenik a város mintegy húsz kiállítója, ahol ételkóstolásra, sporteszközök kipróbálására, vásárlására, különböző egészségügyi mérésekre, tanácsadásokra is lesz lehetőség.

A megkötött szerződés értelmében a programokat 2017. március 15-ig rendezi meg Békéscsaba.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Beol.hu)