A Nippon Sport Judo Club kis egyesületként is olyan versenyzői gárdával rendelkezik, amely az elmúlt évben, minden korosztályban kiváló eredményeket ért el az országos bajnokságokon, rangsorversenyeken, sőt a külföldi megmérettetéseken is.




Szeredás Botond (balról) a 2017-es felnőtt ob-döntőben 


2016-ban megannyi országban versenyeztek judósaik – Hollandia, Belgium, Ausztria, Lengyelország, Szlovénia, Szlovákia, Horvátország –, nyáron pedig Olaszországban edzőtáborozhattak. A kilencfős versenycsapat mellett, nagyon erősen jön fel a hasonló létszámú utánpótlásuk, az első diák C-korcsoportos ob-n már sikerült is elcsípniük néhány pontszerző helyezést. A Nippon Sport JC-nél minden korosztály megtalálható, az ovijudótól a felnőttekig, utóbbiak közül többen is versenyeznek a veteránok között.

A 2016-os egyesületi rangsorban az előkelő 33. helyen végzett Nagy Patrícia klubja, amely jól mutatja, milyen erős csapatot sikerült építenie a kétszeres felnőtt magyar bajnok judósnak.


A Nippon Sport JC legjobbjai 2016-ban
Aranyérmes:
Alacsony Petra (diák B ob)
Bronzérmes: Szeredás Botond (junior és ifjúsági ob), Szánti Gábor (ifjúsági ob), Szládovics Patrícia (ifjúsági és serdülő ob)
Pontszerzők: Szanyikovách Sebő (serdülő ob), Koroly Ádám, Ferencz Barnabás, Havas Balázs (diák C ob)


A versenyzés mellett az elmúlt évben ketten is – Alacsony Fanni és Képes Gergely – bírói vizsgát tettek, a vezetőedző pedig az IJF tanfolyamán vett részt. Vészi Klára és Halmi János személyében két új edző csatlakozott a csapathoz, míg a sportolók erőnlétéért dr. Tósoki Ernő felel.

A 2017-es év is jól kezdődött a klub számára. Hollandia egyik legerősebb nemzetközi versenyén léptek tatamira versenyzőik, itt a cél elsősorban a tapasztalatszerzés volt. A junior országos rangsorversenyen Szeredás Botond bronzérmes lett, a sérülésből visszatérő Alacsony Fanni pedig az ötödik helyet szerezte meg. A Kecskeméten megrendezett országos bajnokságon a mindössze tizenhat esztedős Szeredás Botond egészen az ezüstéremig menetelt, csak a hazai pályán versenyző, U23-as Eb-ezüstérmes Szabó Csaba tudta őt megállítani.

„Kis csapatom rendkívül keményen dolgozik, nem hiába, versenyzőim egyre eredményesebbek. Nekem edzőként nagyon jó ezt megélni, ráadásul azzal foglalkozhatok, amit igazán szeretek” – vallotta büszkén Nagy Patrícia vezetőedző.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Fotó: Horváth György)