Olimpikonokat, sőt ötkarikás, világbajnoki és Európa-bajnoki érmeseket is láthat majd az egerszegi publikum szombaton az egerszegi Városi Sportcsarnokban, ahol az idei csapatbajnokságát rendezik meg.





Méghozzá először lesz ilyen nagyszabású judo esemény a megyeszékhelyen, köszönhetően annak, hogy az Zalaegerszegi Judo SE pályázott a rendezésre és el is nyerte azt. A részletekről Varga Zoltánt a ZJSE elnökét kérdezte a Zaol.hu, aki elmondta: a sportág hazai legjobbjai közül szinte mindenki itt lesz csapatával.


Kapcsolódó cikk: Nagy durranás lesz az idei csapatbajnokság


– Azzal szeretném kezdeni, hogy két-három évvel ezelőtt, amikor az önkormányzat segítségével a teremproblémáink megoldódni látszottak és a támogatásunk is nőtt, újra be tudtunk kapcsolódni a sportág hazai vérkeringésébe – hallottuk Varga Zoltán elnöktől. – Ennek lett köszönhető, hogy eredményeink sokasodtak, az idei esztendőben például öt országos bajnoki érem és diákolimpiai medál jutott versenyzőinknek.

Nagysolymosi Sándor révén pedig – aki egyben vezetőedzőnk is – egy felnőtt bajnoki bronzérmessel és egy veterán Európa-bajnoki aranyérmessel is büszkélkedhetünk. Mindezeket amiatt említem, mert azt szerettük volna, ha idehaza is rendezünk egy nagy versenyt. Mégpedig azért, hogy klubunk fiataljai és az a nagyjából kétszáz igazolással rendelkező gyerek testközelből lássa a hazai legjobbakat, s még nagyobb motivációt jelentsen számukra az edzések és versenyek látogatása. Vidéki klub vagyunk, továbbra is a diákok versenyeztetése, nevelése az elsődleges célunk, szerencsére élvezzük a magyar szövetség bizalmát is.

Csernoviczki Éva, Ungvári Miklós, Karakas Hedvig, Joó Abigél, Bor Barna, Tóth Krisztián neve jól ismert lehet a zalai sportbarátok körében, s valamennyien ott voltak a riói olimpián. Varga Zoltán elmondta, őket is várják Egerszegre. A Zalaegerszegi Judo SE egy felnőtt II. osztályú férfi csapatot indít, a Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa pedig egy női együttest, hogy a zalai résztvevőket is megemlítsük. Ám, hogy miként is zajlanak majd a küzdelmek, ennek ismeretetésére ismét Varga Zoltánt vállalkozott.

– A férfiaknál első-, másod- és harmadosztályú küzdelmek lesznek, a nőknél első- és másodosztályúak, s negyven feletti csapat regisztrálására számítunk – folytatta tehát Varga Zoltán. – Amit úgy kell érteni, hogy öt súlycsoportban zajlanak majd a csatározások és kétszáz feletti lesz az indulói létszám. Tulajdonképpen a nemzetközi versenyek után az egyéni ob mellett a csapatbajnokság a hazai judosportban a legrangosabb vetélkedés, amelyet minden évben megrendeznek. Emiatt is szeretnénk, hogy jól sikerüljön viadalunk, s nem titkoljuk: jövőre is szeretnénk megpályázni a rendezés jogát.

A szombati csapatbajnokság küzdelmei a Városi Sportcsarnok négy tatamiján zajlanak majd s 11 órától indul a bajnokság. A csapatbajnoki döntőket várhatóan 16 órától rendezik meg. A Zalaegerszegi Judo SE jó házigazda akar lenni, s várják az érdeklődőket is.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Zaol.hu
Kerkai Attila írása)