Az Orosházi Judo Sportegyesület első felnőtt eredménye született meg a hétvégén. Tóth Ervin bronzérmet szerzett az országos bajnokságon, az egyesület szempontjából történelmi tettet végrehajtva ezzel.



Tatán rendezte a Magyar Judo Szövetség a III. osztályú felnőtt országos bajnokságot az Olimpiai Központban. A kiíráson 45 klub 119 versenyzője állt tatamira, az Orosházi Judo Sportegyesületet 81 kilogrammban Tóth Ervin képviselte.

Az orosházi induló a legnépesebb, 18 főt számláló súlycsoportban indult, ahol zömmel olyan fiatal versenyzők méretetteknek meg, akik a felnőtt mezőnyre készülnek. A jelentős korkülönbséggel induló judósoknak, így Ervinnek is komoly kihívást jelentett a mezőny – olvasható az egyesület szerkesztőségünkhöz eljuttatott összefoglalójában.

– Öt mérkőzést vívott, amelyből egyet veszített el – a későbbi magyar bajnokkal szemben – és négyet megnyert, valamennyit ipponnal, idő előtt. Az elveszített mérkőzés alkalmával sem volt alárendelt Ervin, de a korkülönbségből adódó előnyök és hátrányok előkerültek. Annál is inkább örülünk a teljesítményének, mert az Orosházi Judo Sportegyesület történetében az első felnőtt eredmény született meg a hétvégén – értékelt Tóth Béla edző.

A tréner kiemelte, bízik az egyesületben felnövő utánpótlásban, hogy a felnőttek között is legalább ilyen, vagy még szebb eredményeket érnek majd el, úgy véli, a fiatalok számára példaértékű Tóth Ervin teljesítménye.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Likefestoon.com
Betkó Tamás Dávid írása)