Hazai és nemzetközi tornák és bajnokságok kemény küzdelmein mérettette meg magát a kecskeméti Hírös Judo Sport Egyesület. Az ifjúsági B országos bajnokságon és a Koroska Openen is pontszerző helyezésekkel gazdagodott a klub.





Ifjúsági B ob, Cegléd

Borsos Kristóf  73 kilogrammban ötödik helyezett lett. „Kristóf egyel magasabb korosztályban indult. Rajta kívül még három serdülő volt súlycsoportjában, akik az első fordulóban kiestek. Kristóf első két küzdelmét megnyerte. A döntőbe jutásért vívott küzdelemben kapott egy vazarit kontratechnikára, amelyet egy idő múlva átraktak az ellenfél javára. Szerettük volna megtekinteni a videobírót, de azt mondták, épp most romlott el. A bronzmeccset elvesztette, így az előkelő ötödik helyezést érte el.”

Koroska Open, Szlovénia
Borsos Kristóf 73 kilogrammban ötödik helyezett lett. „Kristóf serdülőként ifjúsági korosztályban versenyzett. Súlycsoportjában 29 induló volt, rajta kívül még két magyar, akik az első körben vereséget szenvedtek. Kristóf az első három mérkőzését ipponnal nyerte. Negyedik meccsén jukóval kikapott olasz ellenfelétől. Ötödik mérkőzését szintén ipponnal nyerte. A bronzmeccsen vazarival kikapott, így az előkelő ötödik helyen zárt.”

Büntetés Végrehajtási Intézetek országos bajnoksága, Budapest, UTE
14 intézet, 122 induló
Aranyérmes: Szabó Tímea (+73 kg)
Bronzérmes: Vajda Péter (+100 kg)
Csapat összesítésben ötödik helyezés.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Hiros.hu)