A serdülő B- (12-13 évesek) és a junior B-korcsoport (15-18 évesek) országos bajnokságát Győrszentivánban rendezték. A KASI-KJK sportolói számára az idei évi hatodik és hetedik egyéni magyar bajnoki aranyát hozta a verseny.




Nagy Soma (jobbról a második) bronzéremnek örülhetett


A fiatalabbak közül Schneider Barnabás a saját korosztálya aranya mellé ezúttal begyűjtötte az egy évvel idősebbekkel is tűzdelt mezőnyben újabb ob-érmét 33 kilogrammban, miután ezüstérmes lett. A 66 kilogrammosok között Nagy Soma szerepelt kiválóan, ő a dobogó alsó fokára állhatott fel.

Az idősebbek versenyében Naji Dávid 55 kilogrammban idei harmadik ob-aranyát nyerte, miután saját korosztálya (ifjúsági) és a 23 éven aluliak magyar bajnoki címe után a junior B ob-n is lehengerlően szerepelt.

Naji Dávid az első somogyi judós, aki egy éven belül – az idősebbek között is felversenyezve – triplázni tudott az országos bajnokságokon. A 66 kilogrammban Kozma Ákos is bomba formában van, hatalmas fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt. A korábbi háromszoros ifjúsági Európa-kupa érmes judós várhatóan a juniorok között is beleerősödik majd a nemzetközi élmezőnybe, ha így folytatja. Ebben a kategóriában szerepelt Huszár Máté is, és megfázással küszködve is jól teljesített, az ötödik helyen zárt.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Kapos.hu)